Karamelinis riešutinis tinginys
Šaltinis: I. Sasnauskaitė. „Gaminame namuose: 1 ingredientas = 3 receptai“. Mano pakeitimai: dėjau mažėliau sviesto, įbėriau kiek druskos, naudojau paprastus – ne karamelinius – sausainius, o anakardes keičiau saulėgrąžomis :}
Servings Prep Time
12porcijų 10minučių
Passive Time
6valandos
Servings Prep Time
12porcijų 10minučių
Passive Time
6valandos
Ingredients
Instructions
  1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.
  2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.
  3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 h.