I love the pain, I love the game // Karamelinis riešutinis tinginys

Kadaise su nuostabiąja kolege J. iš kalbos išėjo idėja Miško Žvėryse perbėgti per straipsnio Tinginių apraiškos pasaulio virtuvėse apmatus. Juk portugalai ir italai turi savo šokoladinį saliamį, graikai ir turkai – mozaikinius pyragus — tad esu tikra, kad kiek pasižvalgiusi rasčiau dar visą šūsnį lobių.

Kramsnodama darbe tinginuką, prisiminiau prieš trejetą su puse metų su Indre praleistą savaitgalį. Iš jo namo parsivežiau keletą dėželių su gardžiausiu maistu. Vienoj iš jų tupėjo šitoks tinginys, ir nors kažką panašaus jau buvau gaminusi, tie keli šaukštai riešutų sviesto ir sauja traškių riešutėlių pametėjo šitą paprastutėlį greitutėlį desertą ant tikro batuto! 

Greitų-ir-gardžių per daug nebūna, ar ne? Šį tinginį (kaip jiems ir priklauso) pagaminsit per dešimtį minučių, pernakt (ar perdien, jei saldžiai vakarosite) palaikysite šaldytuve — ir štaiprašau, visai kitokia paprasčiausio vaikystės salduko interpretacija. Beje, išmėginkite kokį kitą riešutų sviestą, saulėgrąžas keiskite bet kokiais kepintais riešutais — ir, žiū, gal dar geresnį derinį atrasit. Juk čia, sėkmingoj spintelių turinio ir recepto gairių sankirtoj, ir glūdi gaminimo džiaugsmas.


Muzikiniai kontekstai.

 

Spausdinti
Karamelinis riešutinis tinginys
Šaltinis: I. Sasnauskaitė. "Gaminame namuose: 1 ingredientas = 3 receptai". Mano pakeitimai: dėjau mažėliau sviesto, įbėriau kiek druskos, naudojau paprastus - ne karamelinius - sausainius, o anakardes keičiau saulėgrąžomis :}
Karamelinis riešutinis tinginys
Prep Time 10 minučių
Passive Time 6 valandos
Servings
porcijų
Ingredients
Prep Time 10 minučių
Passive Time 6 valandos
Servings
porcijų
Ingredients
Karamelinis riešutinis tinginys
Instructions
  1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.
  2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.
  3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 h.
Share this Recipe

Related Posts

Who to be and how to be and what to wear and who to know //Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Prieš keletą savaičių buvau pradėjusi įrašą apie sinchronizacijas, apie Sprendimus – tiek išieškotus, tiek lengvus. Ir dabar žvelgiu atgal į tą pusę mėnesio amerikietiškais kalneliais ir kinkuoju galva — būta intensyvaus meto. Šiandien kvėpuoju kitaip, ir tas įrašas — ctrl + a — backspace. Dabar […]

I’ll take you, move you, shapeshift you, then mold you and break you // Cheesecake brownie

Metų pradžia mane paliko be žodžių, bet turiu tokį gerą pyragą, tokį greitą pyragą, kad, nu, ir be jokių kitų kalbinių viražų juo pasidalinsiu. Mes visi turim tų vakarų, kur kišenėse terandam saują minučių, o kitąryt pradžiuginti aplinkinius (ar sykiais — prasidžiuginti patys) vis tiek norime […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *