I love the pain, I love the game // Karamelinis riešutinis tinginys

Kadaise su nuostabiąja kolege J. iš kalbos išėjo idėja Miško Žvėryse perbėgti per straipsnio Tinginių apraiškos pasaulio virtuvėse apmatus. Juk portugalai ir italai turi savo šokoladinį saliamį, graikai ir turkai – mozaikinius pyragus — tad esu tikra, kad kiek pasižvalgiusi rasčiau dar visą šūsnį lobių.

Kramsnodama darbe tinginuką, prisiminiau prieš trejetą su puse metų su Indre praleistą savaitgalį. Iš jo namo parsivežiau keletą dėželių su gardžiausiu maistu. Vienoj iš jų tupėjo šitoks tinginys, ir nors kažką panašaus jau buvau gaminusi, tie keli šaukštai riešutų sviesto ir sauja traškių riešutėlių pametėjo šitą paprastutėlį greitutėlį desertą ant tikro batuto! 

Greitų-ir-gardžių per daug nebūna, ar ne? Šį tinginį (kaip jiems ir priklauso) pagaminsit per dešimtį minučių, pernakt (ar perdien, jei saldžiai vakarosite) palaikysite šaldytuve — ir štaiprašau, visai kitokia paprasčiausio vaikystės salduko interpretacija. Beje, išmėginkite kokį kitą riešutų sviestą, saulėgrąžas keiskite bet kokiais kepintais riešutais — ir, žiū, gal dar geresnį derinį atrasit. Juk čia, sėkmingoj spintelių turinio ir recepto gairių sankirtoj, ir glūdi gaminimo džiaugsmas.


Muzikiniai kontekstai.

 

Spausdinti
Karamelinis riešutinis tinginys
Šaltinis: I. Sasnauskaitė. "Gaminame namuose: 1 ingredientas = 3 receptai". Mano pakeitimai: dėjau mažėliau sviesto, įbėriau kiek druskos, naudojau paprastus - ne karamelinius - sausainius, o anakardes keičiau saulėgrąžomis :}
Karamelinis riešutinis tinginys
Prep Time 10 minučių
Passive Time 6 valandos
Servings
porcijų
Ingredients
Prep Time 10 minučių
Passive Time 6 valandos
Servings
porcijų
Ingredients
Karamelinis riešutinis tinginys
Instructions
  1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.
  2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.
  3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 h.
Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *