Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais
    Servings Prep Time
    10rutuliukų 10minučių
    Servings Prep Time
    10rutuliukų 10minučių
    Ingredients
    Instructions
    1. Jei datulės sausos, užmerkite jas stiklinėje kambario temperatūros ar kiek vėsesnio vandens. Virtuviniame kombaine sumalkite riešutus (ar sėklas) ir avižų dribsnius iki miltų. Suberkite druską ir cinamoną. Į kitą puodelį nupilkite vandenį, kuriame mirko datulės,- jo dar gali prireikti. Sudėkite datules į virtuvinį kombainą ir malkite, kol gausite daugmaž vienalytę masę. Jei masė sausa, įpilkite keletą šaukštų atidėto vandens. Suberkite grikius ir kombainu arba rankomis maišykite, kol jie tolygiai pasiskirstys. Jei masė lipnoka, galite ją valandėlei įdėti į šaldytuvą.
    2. Iš masės formuokite rutuliukus ir, jei norite, apvoliokite maltuose riešutuose arba kama miltuose.
    Recipe Notes

    Geriausia saldainius laikyti vėsiai, nors sausesni išlieka tvirti ir kambario temperatūroje.