Little darling, it’s been a long cold lonely winter // Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais

Kartais man šonkaulius ima skalauti dėkingumas. Nelauktas. Užnugary palikęs tuos ankstesniuosius bandymus, kai kratydavau smegeninę, už ką? Nes už-rankas-už-kojas-už-šeimą-už-galvą-už-namus — supraskite teisingai, esu dėkinga, esu be galo. Tik tokios kasdienės rutinos yra kaip geresniems laikams atidėti plintusai naujuose namuose — po kurio laiko (deja) nebepastebi.

Ir kai mažiausiai to tikiuos, kur buvęs, kur nebuvęs dėkingumas šokteli iš už kampo ir žiebia riebų sprigtą kakton; ir tada tik nori apimti pasaulį, priglaust prie širdies ir klausti — „už ką man taip?“ Išties — už ką man taip gerai, pasauli, ir ką aš galiu padaryt, kad stovyklavietę palikčiau gražesnę nei radau?


Darbe mano palangė kraute nukrauta užkandžiais. Kiekvieną savaitgalį prisimakaluoju kokių nors dribsnių batonėlių, rutulėlių, užkandėlių, kadangi tik pietumis soti nebūsiu — man bū-ti-na užkąsti, dažniausiai net ne sykį. Džiovintų vaisių ir riešutų rutuliukai – greitas, skanus ir niekad nepabostantis variantas, žaviai laviruojantis tarp deserto ir užkandžio. Tačiau kartais norisi sausesnių ir mažiau saldžių rutuliukų — su tuo šiame recepte gelbsti smulkiai sumaltos avižos (jas pakeitę maltais riešutais, gausite įprastesnius, minkštesnius saldukus).


Muzikiniai kontekstai.

Spausdinti
Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais
Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais
Prep Time 10 minučių
Servings
rutuliukų
Ingredients
Prep Time 10 minučių
Servings
rutuliukų
Ingredients
Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais
Instructions
  1. Jei datulės sausos, užmerkite jas stiklinėje kambario temperatūros ar kiek vėsesnio vandens. Virtuviniame kombaine sumalkite riešutus (ar sėklas) ir avižų dribsnius iki miltų. Suberkite druską ir cinamoną. Į kitą puodelį nupilkite vandenį, kuriame mirko datulės,- jo dar gali prireikti. Sudėkite datules į virtuvinį kombainą ir malkite, kol gausite daugmaž vienalytę masę. Jei masė sausa, įpilkite keletą šaukštų atidėto vandens. Suberkite grikius ir kombainu arba rankomis maišykite, kol jie tolygiai pasiskirstys. Jei masė lipnoka, galite ją valandėlei įdėti į šaldytuvą.
  2. Iš masės formuokite rutuliukus ir, jei norite, apvoliokite maltuose riešutuose arba kama miltuose.
Recipe Notes

Geriausia saldainius laikyti vėsiai, nors sausesni išlieka tvirti ir kambario temperatūroje.

Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *