Little darling, it’s been a long cold lonely winter // Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais

Kartais man šonkaulius ima skalauti dėkingumas. Nelauktas. Užnugary palikęs tuos ankstesniuosius bandymus, kai kratydavau smegeninę, už ką? Nes už-rankas-už-kojas-už-šeimą-už-galvą-už-namus — supraskite teisingai, esu dėkinga, esu be galo. Tik tokios kasdienės rutinos yra kaip geresniems laikams atidėti plintusai naujuose namuose — po kurio laiko (deja) nebepastebi.

Ir kai mažiausiai to tikiuos, kur buvęs, kur nebuvęs dėkingumas šokteli iš už kampo ir žiebia riebų sprigtą kakton; ir tada tik nori apimti pasaulį, priglaust prie širdies ir klausti — „už ką man taip?“ Išties — už ką man taip gerai, pasauli, ir ką aš galiu padaryt, kad stovyklavietę palikčiau gražesnę nei radau?


Darbe mano palangė kraute nukrauta užkandžiais. Kiekvieną savaitgalį prisimakaluoju kokių nors dribsnių batonėlių, rutulėlių, užkandėlių, kadangi tik pietumis soti nebūsiu — man bū-ti-na užkąsti, dažniausiai net ne sykį. Džiovintų vaisių ir riešutų rutuliukai – greitas, skanus ir niekad nepabostantis variantas, žaviai laviruojantis tarp deserto ir užkandžio. Tačiau kartais norisi sausesnių ir mažiau saldžių rutuliukų — su tuo šiame recepte gelbsti smulkiai sumaltos avižos (jas pakeitę maltais riešutais, gausite įprastesnius, minkštesnius saldukus).


Muzikiniai kontekstai.

Spausdinti
Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais
Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais
Prep Time 10 minučių
Servings
rutuliukų
Ingredients
Prep Time 10 minučių
Servings
rutuliukų
Ingredients
Datulių, riešutų ir avižų kamuolėliai su neskrudintais grikiais
Instructions
  1. Jei datulės sausos, užmerkite jas stiklinėje kambario temperatūros ar kiek vėsesnio vandens. Virtuviniame kombaine sumalkite riešutus (ar sėklas) ir avižų dribsnius iki miltų. Suberkite druską ir cinamoną. Į kitą puodelį nupilkite vandenį, kuriame mirko datulės,- jo dar gali prireikti. Sudėkite datules į virtuvinį kombainą ir malkite, kol gausite daugmaž vienalytę masę. Jei masė sausa, įpilkite keletą šaukštų atidėto vandens. Suberkite grikius ir kombainu arba rankomis maišykite, kol jie tolygiai pasiskirstys. Jei masė lipnoka, galite ją valandėlei įdėti į šaldytuvą.
  2. Iš masės formuokite rutuliukus ir, jei norite, apvoliokite maltuose riešutuose arba kama miltuose.
Recipe Notes

Geriausia saldainius laikyti vėsiai, nors sausesni išlieka tvirti ir kambario temperatūroje.

Share this Recipe

Related Posts

There were no women in my favorite bands // Bolivinės balandos ir daržovių maltinis

„Na, kaip savaitgalis?“- klausia kolegos po dar vienų mokymų bakery. Priklausomai nuo to, tarp kurių susitikimų lakstau, atsakau – smagiai. Arba skaniai. Sakau, kepėm bandeles, ir kada nors prisiruošiu namuose sluoksniuotai tešlai, žinai, visą dieną užima. Sakau ir atsiverčiu outlooką. O iš tiesų širdy kirba, kad — kad tas […]

Pomidorų pyragas

Mano vaikai vis dar labai mėgsta ir skaito Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“. Ten laimė yra oranžinės spalvos. Kiekvieną vakarą skaitydama knygą pagalvoju, kad mano laimė tikriausia yra raudona, bent jau maisto srityje. Kažkada galvojau apie spalvas ir supratau, kad mėgstamiausi mano dalykai yra […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *