Tortas „Mostachon“
Šaltinis: Saulėta virtuvė. Pakeitimai: šiek tiek mažinau cukraus.
    Servings
    8gabalėliai
    Servings
    8gabalėliai
    Ingredients
    Instructions
    Pagrindas
    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. 16 cm skersmens kepimo formą iišklokite kepimo popieriumi.
    2. Į didesnį dubenį sudėkite kiaušinio baltymą ir miltelinį cukrų. Plakite iki tvirtų blizgių putų.
    3. Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite kepimo miltelius ir druską. Gerai išplakite iki vientisos masės.
    4. Riešutus ir krekerius šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite juos į baltymus. Visi ingredientai turėtų būti maždaug tolygiai pasiskirstę.
    5. Masę sudėkite į kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
    6. Kepkite apie 20 minučių. Pagrindas šiek tiek parus ir labai kvepės.
    7. Iškepusį pagrindą atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.
    Kremas
    1. Didesniame dubenyje išplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą.
    2. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir palengva įmaišykite į kreminio sūrio masę.
    Surinkimas
    1. Atvėsusį torto pagrindą dėkite į lėkštę ar padėklą, kuriame tieksite. Ant jo paskleiskite kremą.
    2. Braškes nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite ant kremo.
    3. Tortą palaikykite šaltai bent 30 minučių ir tiekite.