Kaip sunku sukurti naujai dainai žodžiai kad lietųsi upe // tortas „Mostachon“

Aš ilgai tikėjau, kad „tokiam amžiuj draugų nebeatsiras, ir aš nesuvokiu, kaip žmonės su kažkuo susibičiuliauja, universiteto koridorius palikę“. Ką jau čia — net ir tuose koridoriuose pernelyg drauginga nebuvau. Tai kurgi — trečion dešimtin žengiant; viskas baigta, viskas prarasta, telieka susigūžti, užsikasti, užsikabinti lentutę „nepataisomai sugedusi“ ir atminti, kad žmonės ateina ir išeina, ir prisirišti prie vienintelio gali — to, kurio kojom neši savo jausenas į keturias pasaulio puses.

O tada, kai, rodos, jau nesugebėčiu nei darbą dirbt nei teisti nei paglostyt — aptinku save šeštadienio vakarą. Kur laikas ištirpsta, o dėlionės detalės dėliojas dailiau nei gyvenimai, kur tarp dantų tirpsta trešnės, ir Pašilaičių stogai saulėlydžiais spalvoti. Ir suprantu — va taip, natūraliai, treniruotė po treniruotės, klausimas po klausimo, šuolis po šuolio per balą prakiurusiam Vilniuj, katinuko nuotrauka po triušiuko — ir pasisėja, ir ima augti. Ir ramiau — kasdienybė stebint nepaliaus, ir išsigelbėjimas tikrai slypi už kampo. Tik, kad įvairiau būtų, nesakys mums, kurio.


Taigi, šeštadienis, Pašilaičiai, chill chill ir norėjom greito sezoninio gardumyno. Kadangi šįmet man ypatingi braškių metai – balsavau už jas, ir, perkračiusios receptų komodėles, pasilikom prie šito.

Labai greitas (nuo-iki neužtrukome nė valandos!), smagiai skirtingai traškus, paprastas, dailus bei gardus. Kitąsyk mieliau išbandyčiau iš braškių ką kita, bet aš išlepusi. M. gi sakė, kad pyragiūkštis OHO, o tai ir svarbiausia, virtuvėn duris atveriant.

Spausdinti
Tortas "Mostachon"
Šaltinis: Saulėta virtuvė. Pakeitimai: šiek tiek mažinau cukraus.
Tortas "Mostachon"
Servings
gabalėliai
Ingredients
Servings
gabalėliai
Ingredients
Tortas "Mostachon"
Instructions
Pagrindas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC temperatūros. 16 cm skersmens kepimo formą iišklokite kepimo popieriumi.
  2. Į didesnį dubenį sudėkite kiaušinio baltymą ir miltelinį cukrų. Plakite iki tvirtų blizgių putų.
  3. Supilkite vanilės ekstraktą, suberkite kepimo miltelius ir druską. Gerai išplakite iki vientisos masės.
  4. Riešutus ir krekerius šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite juos į baltymus. Visi ingredientai turėtų būti maždaug tolygiai pasiskirstę.
  5. Masę sudėkite į kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite apie 20 minučių. Pagrindas šiek tiek parus ir labai kvepės.
  7. Iškepusį pagrindą atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.
Kremas
  1. Didesniame dubenyje išplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą.
  2. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir palengva įmaišykite į kreminio sūrio masę.
Surinkimas
  1. Atvėsusį torto pagrindą dėkite į lėkštę ar padėklą, kuriame tieksite. Ant jo paskleiskite kremą.
  2. Braškes nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Išdėliokite ant kremo.
  3. Tortą palaikykite šaltai bent 30 minučių ir tiekite.
Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Have you ever been free // Šokoladinio muso ir vyšnių tortas

Nebesuprantu – ar čia mano norai tokie paprasti, ar man tiesiog sekasi, ir su amžiumi visa, kas anksčiau atrodė taip Sudėtinga, Sunku ir Suplanuotina, einasi paprasčiau – lyg per (riešutų) sviestą. Dar puikiai atsimenu kaip prieš kokį dešimtmetį, kai su tėvais ruošėmės važiuoti Norvegijon, paskutinę […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *