Crème caramel
Servings
6porcijos
Servings
6porcijos
Ingredients
karamelei
Instructions
  1. Pirmiausia paruoškite karamelę. Puode storu dugnu arba keptuvėje sumaišykite cukrų su vandeniu ir kaitinkite iki užvirimo, nebemaišykite. Virkite sirupą, kol šis taps gintaro spalvos. Iškart padenkite kremo indelių dugnus plonu karamelės sluoksniu. Dirbkite greitai, nes karamelė labai greitai kietėja.
  2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, iškrapštykite sėklytes ir sudėkite jas į pieną. Pieną su vanile pakaitinkite iki 90 laipsnių temperatūros, neužvirkite.
  3. Kiaušinius ir kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi. Netrinkite iki baltumo, tereikia, kad cukrus susimaišytų su kiaušinių mase, nereikia, kad ištirptų.
  4. Nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną į kiaušinių masę. Perkoškite per smulkų sietelį.
  5. Supilkite skystį į indelius ir kepkite vandens vonelėje arba garinėje orkaitėje. Kepant garinėje orkaitėje 50 proc.garų/50 proc. karšto oro režimu 99 laipsnių temperatūroje, visas reikalas užtrunka 40 minučių. Jei kepate paprastoje orkaitėje, orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių, kremo indelius sudėkite į gilesnę skardą ir pripilkite verdančio vandens. Vandens pilkite tiek, kad apsemtų indelius tiek, kiek pripildyta kremo. Kepimo laikas priklausys nuo indelių dydžio ir orkaitės, tad tiesiog prižiūrėkite ir tikrinkite.
  6. Labai labai svarbu neperkepti kremo, nes tuomet turėsite saldžią kiaušinienę. Jei kremas iškeptas nepakankamai, tuomet jis nelaikys formos. Tad kaip suprasti, kad kremas jau pakankamai iškepęs? Pajudinus indelį, kremo vidurys turi lengvai siūbuoti, bet jau nebūti skystas. Tuomet reikia ištraukti indelius iš orkaitės ir vandens, kitaip kepimo procesas tęsis.
  7. Atvėsinkite kremą, uždenkite maistine plėvele arba aliuminio folija ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  8. Prieš patiekdami, aštriu plonu peiliu apipjaukite indelio kraštą ir išverskite kremą į lėkštelę.
Recipe Notes

SKONIAI: man labai patinka klasikinis vanilinis kremas, bet galite keisti vanilę tirpia kava, šlakeliu romo, bananu, kalėdinių meduolių prieskoniais, apelsinių žievelėmis – viskas priklauso nuo jūsų skonio ir fantazijos.