Sūrpyragio kvadratėliai
Šaltinis – Bakerita, tik į pagrindą nebėriau papildomo cukraus.
    Servings
    16kvadratėlių
    Servings
    16kvadratėlių
    Ingredients
    Pagrindui
    Įdarui
    Papuošimui
    Instructions
    Pagrindas
    1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. 20 cm kvadratinę formą išklokite kepimo popieriumi.
    2. Sausainius sutrupinkite iki miltų. Įmaišykite druską, cinamoną, ištirpdytą sviestą. Maišykite, kol masė taps panaši į šlapią smėlį. Suberkite trupinius į formą, tolygiai paskirstykite ir suspauskite. Kepkite 8-10 minučių, kol pagrindas vos paruduos.
    3. Formą išimkite iš orkaitės ir ją pravėsinkite iki 160°C temperatūros.
    Įdaras
    1. Kol pagrindas vėsta, paruoškite įdarą: gerai išmaišykite visus jam skirtus produktus. Supilkite įdarą ant iškepusio pagrindo.
    2. Kepkite apie 20-25 minutes. Kepinio vidurys, pajudinus formą, turėtų šiek tiek drebėti, o kraštai – būti tvirtesni. Palikite vėsti pravertoje orkaitėje, paskiau – kambaryje.
    Puošimas ir tiekimas
    1. Išlydykite šokoladą ir juo puoškite kepinio viršų.
    2. Laikykite šaltai bent 3 valandas, o geriausia – pernakt. Supjaustykite ir tiekite.
    Recipe Notes

    Šiam receptui tiks bet kokie mėgstami paprasti sausainiai – vaniliniai, šokoladiniai, su aguonomis. Man skaniausia su klevų sirupo skonio Selga. Jei naudojate ne paprastus kvadratinius sausainius, o, pavyzdžiui, avižinius, gali tekti mažinti sviesto kiekį – teks taikyti iš akies.