Komposto dėželės sausainiai
Šaltinis: Momofuku Milk Bar. Mano pakeitimai: perpus mažinau abiejų rūšių cukraus, sodą keičiau kepimo milteliais, šiek tiek pažaidžiau su priedais.
Servings
20sausainių
Servings
20sausainių
Instructions
Sausainių trupiniai
  1. Virtuviniame kombaine sutrinkite sausainius iki miltų. Suberkite pieno miltelius, cukrų, druską, ir išmaišykite. Perpilkite į didesnį dubenį.
  2. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir leiskite jam pravėsti. Įmaišykite grietinėlę. Supilkite šį mišinį ant paruoštų trupinių ir išmaišykite – trupinius suspaudus saujoje, suformuotas gumulėlis turėtų išlaikyti savo formą. Jei masė nepakankamai drėgna, įmaišykite dar 14-25g tirpinto sviesto.
Sausainiai
  1. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite sviestą, abiejų rūšių cukrų ir gliukozę. Maišymo antgaliu plakite 2-3 minutes, pasirinkę vidutiniškai didelį greitį. Mentele nuimkite sviestą nuo indo kraštų, sudėkite kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Plakite dar 7-8 minutes.
  2. Sumažinkite plaktuvo greitį iki minimalaus. Sudėkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišykite ne ilgiau nei 1 minutę – tik tol, kol susiformuos tešla. Mentele nuimkite tešlą nuo indo kraštų.
  3. Vis dar lėtai maišydami, suberkite abiejų rūšių šokolado gabalėlius, sausainių trupinius, abiejų rūšių avižas, kavą. Maišykite apie 30 sekundžių. Galiausiai suberkite bulvių traškučius ir riestainiukus ir maišykite toliau, kol jie pasiskirstys tešloje. Stenkitės maišyti kuo trumpiau, kad iki galo nesusmulkintumėte traškučių ar riestainiukų.
  4. Formuokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos – tai patogiausia padaryti ledų šaukštu (~70 ml) ar matavimo indeliu. Spustelėkite sausainių paviršių, kad jie šiek tiek suplokštėtų. Tarp sausainių palikite kiek įmanoma didesnius tarpus (bent 7-10 cm), mat jie plėsis. Skardą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 1 valandai.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros.
  6. Kepkite 13 minučių. Sausainiai išsipūs, suskilinės ir išsiplės į šalis. Iškepę sausainiai turėtų būti vos parudę ties pakraščiais, tačiau vis dar skaisčiai geltoni centre. Jei tokie dar nėra – kepkite kelias papildomas minutes.
  7. Prieš nuimdami sausainius nuo skardos, leiskite jiems visiškai atvėsti – tik iškepę sausainiai itin minkšti.
Recipe Notes

Sausainių trupiniai. Paruoštus sausainių trupinius galite naudoti kaip pyrago pagrindą (jį lengviausiai suformuosite tik paruošę trupinius), valgyti vienus, berti ant jogurto, ledų. Sandariame inde trupinius galite laikyti iki savaitės kambario temperatūroje ar iki mėnesio – šaldytuve ar šaldiklyje.

Sausainiai. Suformuoti, bet nekepti sausainiai šaldytuve gali stovėti iki 1 savaitės. Sandariame inde iškeptus sausainius galite laikyti 5 dienas kambario temperatūroje ar iki mėnesio – šaldiklyje.