Humusas su batatais

Spintelėse visada turiu avinžirnių. Humusas gelbėja mane ir vaikus tais vakarais, kai grįžtame vėliau, o valgyti norisi čia ir dabar. Tokiais vakarais, jei tik po ranka pasitaiko, tai į humusą įmaišau avokadų, pesto padažo ar kanapių sėklų. Kai turiu daugiau laiko, humusą gardinu keptomis daržovėmis.

Humusas su batatais buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau saldžiųjų bulvių. Nuo to laiko kartojam.

 

 

Spausdinti
Humusas su batatais
Humusas su batatais
Servings
porcijos
Ingredients
Servings
porcijos
Ingredients
Humusas su batatais
Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
  2. Batatus nuskuskite ir supjaustykite ritinėliais. Sudėkite juos į skardą ir apšlakstykite aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais ir Harissa. Kepkite apie 20 min, kol batatai bus minkšti.
  3. Virtuviniame kombaine išsukite avinžirnius, batatus, vandenį, aliejų ir tahini. Jei masė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens ir aliejaus. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
  4. Tiekite su daržovių lazdelėmis arba sūriais krekeriais.
Share this Recipe

 




Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *