Grietinėlės pyragas
Labai greitas, nuostabios tekstūros – tikras laimėtojas darbo dienų šventėms. Šaltinis: Kiaunės reikaliukai, senasis Linos tinklaraštis.
Servings
8porcijos
Servings
8porcijos
Ingredients
Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. 18 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sausainius virtuviniu kombainu sutrupinkite iki visiškų trupinių. Suberkite kakavą ir vėl gerai išmaišykite.
  3. Sviestą ištirpinkite ir įmaišykite į sausainių trupinius. Gautą masę suberkite į paruoštą formą. Paskleiskite vienodu sluoksniu per visą pagrindą, suformuokite poros cm aukščio kraštelius.
  4. Grietinėlę mikseriu išplakite iki standumo, Kitame dubenėlyje sumaišykite kondensuotą pieną su citrinos sultimis. Į šią masę atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite grietinėlę.
  5. Įdarą supilkite į paruoštą pyrago pagrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Grietinėlės masė truputį sutirštės, bet vis dar kiek judės.
  6. Atvėsinkite pyragą iki kambario temperatūros. Laikykite šaltai pernakt.