Vien pažiūrėjus į granolų pakuočių kainą parduotuvėse, nekyla ranka jų imti. Ir visa tai už gausybę avižų su keliais riešutais ir sėklomis. Aš mėgstu mažai avižų, daug riešutų ir sėklų. Manoji naminė granola gal ir ne pigesnė nei parduotuvinė, bet joje tai, ko aš noriu ir kiek noriu. Neseniai, kai namie turėjau mažai riešutų, dalį jų pakeičiau grikiais. Apkepti orkaitėje jie tapo traškūs ir granolą pakylėjo į naują lygmenį. O kai ant granolos patrupinu šaltyje džiovintų aviečių ir graikišką jogurtą pasaldinu dėdės pievų medumi, tai karališki pusryčiai garantuoti!

Servings | litras |
- 150 ml avižų
- 100 ml grikių
- 100 ml migdolų
- 100 ml lazdynų riešutų
- 100 ml anakardžių
- 100 ml karijų
- 50 ml migdolų riekelių
- 100 ml moliūgų sėklų
- 100 ml saulėgrąžų sėklų
- 50 ml ispaninio šalavijo (chia)
- 50 ml kokosų drožlių
- 50 ml medaus
- 50 ml rapsų aliejaus
- 1 arb.š. vanilės esencijos
- 2 arb.š. cinamono malto
- 1 žiupsnis kardamono malto
- 1 žiupsnis druskos
Ingredients
| ![]() |
- sumaišykite kruopas, riešutus (jei norite pasmulkinkite juos), sėklas, kokosų drožles.
- Pašildykite medų, įmaišykite aliejų ir vanilės esenciją. Šiuo mišiniu apipilkite granolos mišinį ir gerai išmaišykite. Tada apibarstykite cinamonu ir vėl išmaišykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 175C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Granolą tolygiai paskleiskite skardoje ir kepkite 20 minučių. Tada pamaišykite, vėl tolygiai paskleiskite ir kepkite dar 10 minučių. Jei norite traškesnės granolos, pamaišykite ir kepkite dar 10 minučių.
- Palikite granolą atvėsti iki kambario temperatūros. laikykite sandariame inde ir suvartokite per 2-3 savaites.
Granolos recepte drąsiai galite kaitalioti kruopų, riešutų ir sėklų proporcijas, mažinti vienų produktų kiekį ir didinti kitą, atsisakyti mažiau mėgstamų sudėtinių dalių ir įmaišyti tai, nuo ko Jūsų širdis salsta.
Jei į granolą norite įmaišyti džiovintų vaisių, uogų ar juodojo šokolado lašelių, tai reikia daryti, kai iškepta granola jau bus atvėsusi iki kambario temperatūros.