Galet
Originalus recepto šaltinis – So good.. Nr. 17, o jo pilną receptą radau pas Aliną. Tiesa, gaminau didesnį – 20 cm skersmens.

Servings
8porcijos

Servings
8porcijos

Ingredients
Migdolų streusel

Migdolų biskvitas (Moelleux)

Braškių ir mėtų žėlė

Pieniškas migdolų kremas

Instructions
Migdolų streusel
  1. Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombaino indą ir malkite, kol susiformuos tešla.

  2. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą 18 cm skersmens kepimo formą ir, spausdami pirštais, tolygiai paskirstykite. Užšaldykite.

  3. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Kepimo formą išimkite iš šaldiklio ir kepkite 15 min. Išimkite ir ataušinkite.

Migdolų biskvitas ( Moelleux)
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C.

  2. Baltymus išplakite su 20 g cukraus iki standžių putų. Tai prancūziškas morengas – štai čia rasite video, kaip jis turėtų atrodyti.

  3. Trynius, kiaušinius, vanilės sėklas, cukrų, migdolų miltus ir miltus suplakite iki purumo. Įmaišykite sviestą ir morengą.

  4. Tešlą supilkite ant iškepusio streusel pagrindo, išlyginkite ir pašaukite į orkaitę.

  5. Kepkite apie 15 min. Išimkite, ataušinkite ir užšaldykite.

Braškių ir mėtų žele
  1. Lediniame vandenyje užmerkite želatinos lapelius.

  2. Puode sumaišykite tyrę, mėtas, cukrų bei krakmolą ir užvirkite.

  3. Įmaišykite nuspaustus želatinos lapelius, gerai išmaišykite.

  4. Žėlė supilkite ant užšaldyto biskvito. Užšaldykite.

Pieniškas migdolų kremas
  1. Lediniame vandenyje užmerkite želatinos lapelius. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, išskobkite sėklytes.

  2. Puode sumaišykite 120 g grietinėlės, vanilės sėklas bei ankštį ir migdolus. Užvirkite ir nuimkite nuo ugnies. Palikite, kad pritrauktų, 20 minučių.

  3. Nukoškite. Užvirkite dar kartą ir sumaišykite su gerai nuspaustais želatinos lapeliais.

  4. Užpilkite ant šokolado ir palikite porai minučių pastovėti. Maisto trintuvu sutrinkite iki vientisos masės, supilkite likusią grietinėlę ir vėl gerai išmaišykite.

  5. Uždenkite maistine plėvele į kontaktą ir palikite nakčiai šaldytuve.

Surinkimas
  1. Kitą dieną išplakite pienišką migdolų kremą iki lengvos kreminės konsistencijos.

  2. Tris apvalias 20 cm skersmens formas arba žiedus išklokite acetato juosta, o pagrindus aptraukite maistine plėvele.

  3. Į paruoštą žiedą supilkite pienišką migdolų kremą. Tolygiai jį paskirstykite ir įspauskite į jį užšaldytą įdarą (štroizelį, biskvitą ir žėlė). Užšaldykite (geriausia – bent pernakt).

  4. Užšaldytą tortą išimkite iš formos ir apipilkite veidrodine glazūra. Papuoškite ir palikite šaldytuve atitirpti (bent 6 valandoms).