Everything spins, everything spins on my head // Cukinijų lakštiniai

Šią vasarą mano gyvenimas instagraminis. Toks ryškus, kupinas, spalvotas; juoku, elektriniu dangumi, naujais potyriais nukabinėtas. Jei sukčiaus palubėj, ventiliatorių apsikabinusi, ir nykščiu slinkčiau per savo dienas — ak, kaip sunku būtų basa koja tą pavydo uodegą priminti!

Jums jau tikrai kepštelėjusi mintis – ar natūraliai, pati iš savęs, ar kokią antraštę perskaičius – kad tie koliažiniai gyvenimai yra mūsų rinktiniai kadrai. Maža to, šiek tiek filtriukais apdoroti, sodrumu kilstelėtu. Juose tušo takeliai tik nuo #bff vakarėlio, skimbčiojant taurėms, juoku verčiant prisiminimus; arba #LithuaniaHappens audros — jei būsime šiek tiek ironiški. Mėlynės tik tada, kai #tūkstantisPirmųKartų — šįsyk bandant burlentes. Plaukai nešukuoti, jei juos ištaršė vėjas, lekiant Miesto Bite ar Sicilijos serpantinais. Mūsų puodeliuose nėra nuosėdų (nebent buriam iš tirščių), mūsų mintys sklandžios ir vis tvirčiau remiamės kojom į žemę, vis daugiau suprantam.

Šįmet, tą instagraminę vasarą, asmeninis dvilypumas atsivėdėjęs kirto man per smegenis. Tad pradėjau ieškoti tinkamiausios mišrainės – suplaku kalbėjimus apie savo nerimus ir jo pažabojimą (tada, kai sekasi) su vaivorykštiniais nuotykių kadrais. Ir kol kas visa tai darydama jaučiuos nelyg vaikščiočiau per lūžtantį ledą, po kuriuo klausimai surašyti — kam visa taiNežinau, iš tikrųjų nežinau – bet pabandom.

 


Kone kiekvieną savaitgalį, grįžę iš sodo, susiduriame su dilema – o ką gi nuveikus su tomis cukinijomis, kurių tiek užderėjo? Ir ko mes tik neveikiam — kepam, troškinam, įdarom, pjaustom į salotas.

Mano akis vis užkliūdavo už cukinijų makaronams žarstomų liaupsių, tad magėjo ir pačiai išmėginti. Ar jos pelnytos? Na, nors į lentynėlę greta tikrųjų fetučinių dėti neskubėčiau, bet galiu jus patikinti – tai puikus vasariškas užkandis ar lengvutė vakarienė, kai maudantis karščio bangoje nesinori aplink garuojančius puodus šokti.


Muzikiniai kontekstai.


Spausdinti
Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu
Instructions
  1. Daržovių skustuku arba mandolina supjaustykite cukiniją ilgomis plačiomis juostomis, panašiomis į fetučinius.
  2. Virtuviniame kombaine sumaišykite anakardžių sviestą, vandenį, žaliosios cirinos sultis ir prieskonius – turėtumėte gauti jogurto konsistencijos padažą. Jei jis per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.
  3. Sumaišykite padažą su cukinijų juostelėmis ir leiskite kiek pailsėti šaldytuve.
  4. Prieš tiekdami vėl gerai išmaišykite, apibarstykite mėgstamomis sėklomis ar riešutais.
Recipe Notes

Jei norite kiek įdomesnio, pikantiškesnio padažo, įdėkite ¼ arb. š. pomidorų pastos ir įberkite žiupsnį rūkytos paprikos miltelių. Vasarą norisi šviežių žalumynų? Įmaišykite ¼ arb. š. pesto arba iki tyrės susmulkintų petražolių.

Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *