Brownie su kreminiu sūriu
Originalus receptas paskelbtas D. Lebovitz, o aš jį pirmąsyk ragavau pas Ingą. Tik aš gaminau iš mažesnės normos, tad kiek keičiau produktus. Ir, žinoma, mažinau cukraus kiekį.
Servings
10porcijų
Servings
10porcijų
Ingredients
Šokoladainio (brownie) sluoksniui
Sūrio pyrago (cheesecake) sluoksniui
Instructions
Šokoladainio (brownie) sluoksniui
  1. Mikrobangėje ar vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, 35 g pieniško ir 50 g juodojo šokolado. Įplakame kiaušinį, tada baltymą (trynį paliekame varškės masei). Suberiame kakavą, miltus, druską, ir gerai išmaišome. Jei masė jau visiškai atvėsusi, įmaišome sukapotą likusį šokoladą (ir pienišką, ir juodą).
  2. Šokolado masę šiek tiek pravėsinkite, supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite kiaušinį ir baltymą. Suberkite kakavą, miltus, druską ir dar kartą gerai išmaišykite.
  4. Smulkiai sukapokite likusį abiejų rūšių šokoladą. Kai šokoladainio masę bus visiškai atvėsusi, suberkite jį ir gerai išmaišykite.
Sūrio pyrago (cheesecake) sluoksniui
  1. Trynį išplakite su cukrumi ir vanile. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite.
Kepimas
  1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
  2. Į kepimo formą supilkite šokoladinę masę. Ant viršaus supilkite varškės masę. Šiek tiek pamaišykite šakute ar peiliu, keldami apačioje esančią tešlą ant sūrio pyrago masės.
  3. Kepkite apie 15-20 minučių – pyrago paviršius jau turėtų būti sutvirtėjęs, bet neišdžiūvęs.
  4. Palikite pyragą šaltai (pvz., balkone ar šaldytuve), kad visai sustingtų. Gardžiausias dar šaltas.
Recipe Notes

Vėsdamas pyragas tvirtėja, todėl svarbu jo neperkepti – iš orkaitės jį išimkite tada, kai vidus dar šiek tiek judės.