Metų pradžia mane paliko be žodžių, bet turiu tokį gerą pyragą, tokį greitą pyragą, kad, nu, ir be jokių kitų kalbinių viražų juo pasidalinsiu. Mes visi turim tų vakarų, kur kišenėse terandam saują minučių, o kitąryt pradžiuginti aplinkinius (ar sykiais — prasidžiuginti patys) vis tiek norime – ir va tada į trasą lekia tie saldukai, kuriuos savo sąsiuviny pasižymim #greitai.
Vienas iš šūsnies dalykų, kuriuos darysiu 2018ais,- mėtysiu blizgučius ir džiaugsmą, tad pradedam.jau.dabar.
Su šiuo receptu taip įdomiai. Buvau jį mėginusi — pagal originalųjį Deivio receptą. Ir man nepatiko. O tada buvo vienas iš tų magiškų vakarų Justiniškėse (tokių magiškų, kad net dabar, žvelgiant į nuotraukas, krūtinę spaudžia), ir aš padariau Butkevičiaus suktuką. Nuo to vakaro esu tikra, jog sprendimas dalį šokolado gabaliukų atidėti šonan ir įmaišyti į tešlą paskiau yra vertas premijos (mažų mažiausiai).
Šįsyk naudojau grietinėlės sūrį, mat jo turėjau šaldytuve. Tačiau dažniausiai (net senais senais laikais, kai pro langus – o dievai, kaip ne(be)tikėta! – žvelgdavau į Lazdynų daugiaaukščius) naudodavau kreminę varškę — ir, tiesą sakant, jos skonis man čia tikęs dar labiau. Šįsyk dar papuošiau izomalto papuošimais, užsilikusiais iš kito greito pyrago — na, kad būtų truputį labiau šventės.

Servings | porcijų |
- 75 g pieniško šokolado su kapotais riešutais, padalinta į 35+40 g
- 75 g juodojo šokolado padalinta į 50+25 g
- 64 g sviesto
- 75 g cukraus
- 1 arb.š. vanilinio cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinio baltymas
- 1 valg.š. kakavos
- 50 g miltų
- žiupsnis druskos
- 250 g grietinėlės sūrio
- 1 trynys
- 60 g cukraus
- 1 arb.š. vanilinio cukraus
Ingredients Šokoladainio (brownie) sluoksniui
Sūrio pyrago (cheesecake) sluoksniui
| ![]() |
- Mikrobangėje ar vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, 35 g pieniško ir 50 g juodojo šokolado. Įplakame kiaušinį, tada baltymą (trynį paliekame varškės masei). Suberiame kakavą, miltus, druską, ir gerai išmaišome. Jei masė jau visiškai atvėsusi, įmaišome sukapotą likusį šokoladą (ir pienišką, ir juodą).
- Šokolado masę šiek tiek pravėsinkite, supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išmaišykite.
- Įmaišykite kiaušinį ir baltymą. Suberkite kakavą, miltus, druską ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Smulkiai sukapokite likusį abiejų rūšių šokoladą. Kai šokoladainio masę bus visiškai atvėsusi, suberkite jį ir gerai išmaišykite.
- Trynį išplakite su cukrumi ir vanile. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
- Į kepimo formą supilkite šokoladinę masę. Ant viršaus supilkite varškės masę. Šiek tiek pamaišykite šakute ar peiliu, keldami apačioje esančią tešlą ant sūrio pyrago masės.
- Kepkite apie 15-20 minučių – pyrago paviršius jau turėtų būti sutvirtėjęs, bet neišdžiūvęs.
- Palikite pyragą šaltai (pvz., balkone ar šaldytuve), kad visai sustingtų. Gardžiausias dar šaltas.
Vėsdamas pyragas tvirtėja, todėl svarbu jo neperkepti - iš orkaitės jį išimkite tada, kai vidus dar šiek tiek judės.