Bulvienė su lašiša

Orai labai jau rudeniški. Metas karštoms sriuboms!
Keliaudama per Aukštaitiją mačiau, kad žmonės bulves kasa… Ir užsisvajojau apie bulvienę. Šiek tiek lašišos, krapų, grietinės, krienų, ir bulvienė virsta karališka sriuba.

 

 

Spausdinti
Bulvienė su lašiša
Bulvienė su lašiša
Servings
porcijos
Ingredients
Sriubai:
Krienų grietinei:
Servings
porcijos
Ingredients
Sriubai:
Krienų grietinei:
Bulvienė su lašiša
Instructions
  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite.
  2. Į puodą storu dugnu supilkite aliejų ir keletą minučių kepkite svogūnus ir bulves ant aukštos kaitros. Maišykite, kad svogūnai nepridegtų. Supilkite sultinį ir įmaišykite grietinę. Uždenkite dangčių, užvirkite ir virkite ant vidutinės kaitros apie 15 min.
  3. Nupjaukite lašišos odą. Supjaustykite žuvį kubeliais ir apibarstykite druska. Krapus smulkiai sukapokite.
  4. Grietinę sumaišykite su krienais ir pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Paragaukite, ar bulvės išvirė ir sudėkite lašišų kubelius. Išjunkite kaitinimą ir keletą minučių palikite sriubą uždengę dangčiu. Įmaišykite krapus ir tiekite kartu su krienų grietine.
Recipe Notes

Receptas buvo anksčiau publikuotas el. žurnale Debesys ir  15min Maistas.

Share this Recipe

 




Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *