Bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais
Šaltinis: Astos ir Linos knyga „Kruopos. Lengvai ir paprastai“
    Servings
    4porcijos
    Servings
    4porcijos
    Ingredients
    Instructions
    1. Burokėlius nulupkite.
    2. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite keletą minučių.
    3. Kruopas sudėkite į dubenį. Užpilkite 1.5 stiklinės verdančio burokėlių nuoviro, įberkite druskos. Burokėlių gabaliukus ir likusį nuovirą palikite kitiems patiekalams gaminti. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti 80 minučių.
    4. Kruopas nuvarvinkite, jei jos nesugėrė viso skysčio.
    5. Antrą burokėlį supjaustykite kubeliais. Krapus smulkiai sukapokite. Išvirkite kiaušinius.
    6. Burokėlį, actą ir aliejų sutrinkite elektrine trintuve, įmaišykite garstyčias, pipirus ir didžiąją dalį krapų.
    7. Burokėlių masę įmaišykite į bulgurą.
    8. Patiekite apibarstę likusiais krapais ir smulkintomis petražolėmis kartu su pjaustytais kiaušiniais.