Bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais

Nė nepajutome, kaip ant nosies drauge su paskutinėmis snaigėmis nusileido Velykos. Ir nors norėtųsi šią pavasario šventę pasitikti saulėtoje žaliuojančioje pievelėje, jos išvakarėse akys vis dar džiaugėsi baltuojančiu kiemu.

Neįtikėtina, bet jau už keleto dienų mums žada jau tikrą pavasarį – ar išties įmanoma, kad netrukus sulauksime dviženklės temperatūros (tik šįsyk pliusinės)? Pažiūrėsim! O kol lūkuriuojame, kviečiamės tą tikrąjį pavasarį ryškiaspalvėmis salotomis. Su, žinoma, nuo Velykų atlikusiais margučiais 🙂

 


Spausdinti
Bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais
Šaltinis: Astos ir Linos knyga "Kruopos. Lengvai ir paprastai"
Bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais
Servings
porcijos
Ingredients
Servings
porcijos
Ingredients
Bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais
Instructions
  1. Burokėlius nulupkite.
  2. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite keletą minučių.
  3. Kruopas sudėkite į dubenį. Užpilkite 1.5 stiklinės verdančio burokėlių nuoviro, įberkite druskos. Burokėlių gabaliukus ir likusį nuovirą palikite kitiems patiekalams gaminti. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti 80 minučių.
  4. Kruopas nuvarvinkite, jei jos nesugėrė viso skysčio.
  5. Antrą burokėlį supjaustykite kubeliais. Krapus smulkiai sukapokite. Išvirkite kiaušinius.
  6. Burokėlį, actą ir aliejų sutrinkite elektrine trintuve, įmaišykite garstyčias, pipirus ir didžiąją dalį krapų.
  7. Burokėlių masę įmaišykite į bulgurą.
  8. Patiekite apibarstę likusiais krapais ir smulkintomis petražolėmis kartu su pjaustytais kiaušiniais.
Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *