Escape on Friday get caught on Monday // Bolivinės balandos dubenėlis

Šiandieną feisbukuose skaičiau keletą įrašų apie Muziką, ir prisiminiau, kaip dainų žodžiai anksčiau kylodavo mano krūtinę — kokio skonio būdavo nemiegotos naktys, kokie suvokimai strigdavo gerklėj, kurie pragrojimai persekiodavo savaitėmis, kol galų gale pagaudavau juos už uodegos. To būta tiek seniai, to būta taip tikra, o tada užaugom. Dabar tieksyk rečiau kas trenkia iš kuokos ties čiurnomis ir nuridena po stalu nelyg kamuoliuką. Per greitai, per daug — nėr kada. Ir tik kartkartėm niekieno neprašytas spotifajus kyšteli kokį virbalą tarp šonkaulių, ir pirštai patys juos nuguldo į MŽ titles grojaraštį.


Tais (dažnais) kartais, kai vidurnakčio gatvėse pasimeta ir laikas, ir tas efemeriškasis įkvėpimas, o valgyti, vaikeli, vis tiek reikia — tada į trasą eina dubenėliai. Į juos supuola visi likučiai, kuriuos randu šaldytuve. Kai kurie deriniai tik ir tepadeda atlaikyti dar vienos dienos maratoną, o prie kitų vis grįžtu ir grįžtu. Nuolatinį esu įsigijusi šiems dviems:

  • grikiai // šakninės daržovės // jogurto ir žolelių padažas // skystai virtas kiaušinis
  • bolivinė balanda // moliūgas // špinatai // avokadas // halloumi

Tas antrasis savo ryškiom spalvom taip leido šokti mano skonio ir spalvų receptoriams, kad nenusėdžiu vietoje, kaip noriu juo pasidalinti!


Muzikiniai kontekstai.

Spausdinti
Bolivinės balandos dubenėlis
Bolivinės balandos dubenėlis
Servings
porcija
Ingredients
Bolivinė balanda
Priedai
Servings
porcija
Ingredients
Bolivinė balanda
Priedai
Bolivinės balandos dubenėlis
Instructions
Bolivinė balanda
  1. Sausoje keptuvėje pakepinkite bolivinę balandą, kol ji įgaus riešutų aromatą.
  2. Supilkite vandenį, prieskonius, druską. Uždenkite ir užvirkite.
  3. Pavirkite 5 minutes. Išjunkite kaitrą ir palikite kruopas išbrinkti.
Priedai
  1. Avokadą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Moliūgą ir halloumi supjaustykite maždaug 2 cm kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite moliūgą. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Sausoje keptuvėje apkepinkite halloumi.
  4. Į dubenėlį suberkite bolivinę balandą, greta sudėliokite visus priedus.
Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *