Antradieniais darbe gauname vaisių. Paprastai jie gan greitai išgraibstomi, tačiau jau keletą savaičių iš eilės darbo virtuvėlėje ketvirtadieniais, penktadieniais ir net pirmadieniais vis dar galima rasti liūdinčių bananų. Žiemą jie dingdavo per keletą valandų nuo vaisių pristatymo, o dabar… Negi vasarą niekas nevalgo bananų?
Liūdna ir man pasidarė į pajuodusius bananus bežiūrint. Kolegos tikrai į šiukšlių dėžę juos tuoj išmes. Tad žinodama, kad niekas neprieštaraus, susirinkau vieną savaitę visus liūdnuolius pirmadienį, bet pusę jų visgi teko išmesti namie. Kitą savaitę taip ilgai nelaukiau ir jau trečiadienį susirinkau visus pradėjusius juoduoti minkštėjančius bananus.
Nelabai saldi bananų duona, kurią galite kepti su įvairiais miltais, net ir vien kvietiniais.
Gardu riekeles pašildyti duonos skrudintuve, užsitepti sviesto ir apšlakstyti medumi.
Australijoje bananų duona dažnai yra valgoma pusryčiams arba popiečiams.

Servings | kepaliukai |
Ingredients
- 6 prinokę vidutiniai bananai
- 1 st. skysto medaus
- 2/3 st. rapsų aliejaus
- 4 kiaušiniai
- 1/2 st. vandens arba migdolų "pieno"
- 1 st. stambių avižų dribsnių ir dar šiek tiek apibarstymui
- 2 arb.š. vanilės esencijos
- 4 arb.š. cinamono
- 1 arb.š. kardamono
- 1/2 arb.š. druskos
- 4 arb.š. kepimo miltelių
- 1 st. kvietinių miltų arba speltos miltų
- 1 3/4 st. avižinių miltų arba speltos miltų
- 3/4 st. migdolų miltų arba speltos miltų
Ingredients
| ![]() |
Instructions
- Orkaitę įkaitinkite iki 160C. Suglamžykite 2 lakštus kepimo popieriaus ir ištiesinę įtieskite juos į 2 duonos kepimo formas.
- Nulupkite bananus ir sutrinkite juos į tyrę.
- Dideliame dubenyje išsukite medų ir aliejų. Muškite po vieną kiaušinį ir kaskart gerai išsukite. Įmaišykite bananų tyrę, vandenį, avižas, vanilės esenciją, cinamoną, kardamoną ir druską. Galiausiai po truputi pilkite kepimo miltelius ir miltus. Gerai išmaišykite.
- Pilkite po pusę tešlos į kiekvieną kepimo formą ir apibarstykite avižomis. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 75 minutes arba kol įkištą medinį pagaliuką ištrauksite neapsivėlusį tešla. Viskas priklauso nuo Jūsų formos dydžio.
- Iškepusias duonas palikite vėsti formose apie 10-15 minučių, tada išverskite ir palikite atvėsti ant grotelių.
- Šią duoną galite valgyti iš karto arba supjaustyti piršto storumo riekėmis, kiekvieną rieką suvynioti į plastikinę plėvelę ir užšaldyti. Užšaldyta riekė greitai atitirps ir galėsite mėgautis ja su arbata ar kava.
Share this Recipe