Bakalažanų suktinukai su feta
    Servings
    4porcijos
    Servings
    4porcijos
    Instructions
    Padažas
    1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais.
    2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite pjaustytus pomidorus, kapotą baziliką ir pagardinkite padažą cukrumi, druska bei pipirais. Užvirinkite, sumažinkite liepsną ir troškinkite daržoves, kol pomidorai suminkštės
    3. Sutrinkite padažą panardinamu mikseriu ir pertrinkite per sietelį. Pertrintą padažą supilkite atgal į keptuvę ir darkart užvirinkite.
    Suktinukai
    1. Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais bei dideliu žiupsniu druskos didelėje lėkštėje.
    2. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius.
    3. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais išilgai, per visa ilgį. Kiekvieną griežinėli patepkite plaktu kiaušiniu bei lengvai paspausdami padenkite džiūvėsėliais su riešutais. Paruoštus griežinėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba karštoje (200 laipsnių) orkaitėje kol baklažanai iškeps.
    4. Ant atvėsusio griežinėlio dėkite fetos gabaliuką ir susukite suktinuką. Jei Jūsų turimi baklažanai trumpi, galima vienam suktinukui sudėti du griežinėlius. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštuku arba siūlu. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių.
    5. Kol suktinukai kepa, pasiruoškite svogūno laiškus – supjaustykite juos plonomis juostelėmis ir pamerkite į šaltą vandenį.
    6. Iškepusius suktinukus apriškite svogūno laiško juostele prieš tai pašalinę pagalbines priemones (siūlus ar dantų krapštukus). Patiekite su pašildytu pomidorų padažu.
    Recipe Notes

    Receptas – iš Debesų laikų archyvų. Prieš keletą metų ruošėme juos kartu su Odeta. Labai geras ir mano pamėgtas receptas:) Taip pat jį galite rasti 15min.lt.