Baklažanų ir fetos suktinukai

Dabar – skaniausias metų laikas! Pats pomidorų sezono įkarštis, daržai pilni baklažanų, cukinijų, agurkų, ankstyvųjų bulvių, žaliuoja prieskoninės žolelės. Valgau daržoves pilna burna ir džiaugiuosi, nes jų net gaminti niekaip ypatingai nereikia. Bet kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais arba per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Galima šiuos suktinukus valgyti ir šaltus, bet skaniausi ji šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!


Spausdinti
Bakalažanų suktinukai su feta
Instructions
Padažas
  1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite pjaustytus pomidorus, kapotą baziliką ir pagardinkite padažą cukrumi, druska bei pipirais. Užvirinkite, sumažinkite liepsną ir troškinkite daržoves, kol pomidorai suminkštės
  3. Sutrinkite padažą panardinamu mikseriu ir pertrinkite per sietelį. Pertrintą padažą supilkite atgal į keptuvę ir darkart užvirinkite.
Suktinukai
  1. Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais bei dideliu žiupsniu druskos didelėje lėkštėje.
  2. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius.
  3. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais išilgai, per visa ilgį. Kiekvieną griežinėli patepkite plaktu kiaušiniu bei lengvai paspausdami padenkite džiūvėsėliais su riešutais. Paruoštus griežinėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba karštoje (200 laipsnių) orkaitėje kol baklažanai iškeps.
  4. Ant atvėsusio griežinėlio dėkite fetos gabaliuką ir susukite suktinuką. Jei Jūsų turimi baklažanai trumpi, galima vienam suktinukui sudėti du griežinėlius. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštuku arba siūlu. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių.
  5. Kol suktinukai kepa, pasiruoškite svogūno laiškus – supjaustykite juos plonomis juostelėmis ir pamerkite į šaltą vandenį.
  6. Iškepusius suktinukus apriškite svogūno laiško juostele prieš tai pašalinę pagalbines priemones (siūlus ar dantų krapštukus). Patiekite su pašildytu pomidorų padažu.
Recipe Notes

Receptas - iš Debesų laikų archyvų. Prieš keletą metų ruošėme juos kartu su Odeta. Labai geras ir mano pamėgtas receptas:) Taip pat jį galite rasti 15min.lt.

Share this Recipe


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *