Apvalios cukinijos – nepraeikite pro šalį!

Į parduotuvę įlėkiau susikoncentravusi nusipirkti tik tai, kas buvo užrašyta sąraše. Ir jei ne vaikai, paklausę, o kas čia, tai pro gražuoles apvaliąsias cukinijas taip ir būčiau praėjusi jų nė nepastebėjusi. Mano atsakymu, kad tai cukinijos, liko patenkintas tik vyresnėlis. Jaunėlis iš karto dar kartą priminė, kad cukinijų jis nevalgo ir taškas. Sustoję priešais cukinijas su vyresnėliu neplanuotai ėmėme kaitalioti ant balto lapelio surašytų produktų sąrašą, nes juk kaip būtų skanu pasigaminti apvaliųjų cukinijų, kimštų faršu.

Ir būtinai su harissa, pridūrė aštrų maistą mėgstantis vyresnėlis.

Su harissa, tai su harissa. Valgėm ir abu džiaugiamės. Vyresnėlis dar bandė visaip vylioti jaunėlį, kad gi nebūtina valgyti cukinijos, galima išvalgyti tik faršą iš cukinijos kaip iš puodynės, bet jaunėlis iš šaldytuvo išsitraukė varškės, užsibarstė dribsnių ir prie cukinijų iš principo nė neprisilietė.


Spausdinti
Aštriu faršu įdarytos apvaliosios cukinijos
Instructions
  1. Cukinijas nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite jų viršūnėles ir šaukštu išskobkite cukinijų sėklalizdžius. Cukinijų vidų įtrinkite druska ir pipirais.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 200C.
  3. Svogūnus susmulkinkite, o morką sutarkuokite. Į įkaitintą keptuvę supilkite alieju ir sudėkite sviesto gabaliukus. Kai sviestas ims putoti, sudėkite svogūnus ir kartais pamaišydami kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite morkas ir, jei trūksta, įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite, kol mėsa bus iškepusi. Įmaišykite pmidorų tyrę ir pagal skonį dėkite harissos. Gerai išmaišykite ir kepkite dar 1-2 minutes.
  4. Cukinijas sudėkite į kepimo indą, pripildykite jas faršo ir ant viršaus uždėkite sūrio riekeles ir uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis. Kepkite orkaitėje 25-30 min.
Share this Recipe


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *