Pyragų karalystė // PIESTRO

Vasara lėtai ir tingiai vyniojasi pabaigon, per pirštus teka paskutinės atostogų dienos. Norisi tik sugerti paskutinius saulės spindulius, skaityti knygas, žaisti su vaikais ir kuo mažiau užsiimti buities darbais. Tokiomis dienomis ant stalo dažniau puikuojasi ne mano gamintas maistas. Net ir tokiu atveju neinu į kompromisus dėl kokybės noriu, kad mano šeima maitintųsi kiek įmanoma sveikiau. Laimei, Vilniuje atsiranda vis daugiau kokybiško maisto vietų. Šįkart pasakoju apie pyragus iš PIESTRO.

Vieta: Piestro pyragų galite rasti Benedikto turguje (Ukmergės g.259a) ir  Šiaurės miestelyje, „Parkas Outlet“ (Lakūnų g.24a). Taip pat galite pirkti pyragus išsinešimui arba pasirinkti pristatymo į namus paslaugą.

Abiejose vietose galite valgyti vietoje, jie netgi turi dienos pietų pasiūlymus su sriuba. Mes dažniausiai pyragus valgome namie. Šaldytuve pyragai gali stovėti iki penkių dienų, prieš valgymą tereikia juos 10 min pašildyti orkaitėje.

Koldėl renkuosi PIESTRO?  Pyragai kepami iš kruopščiai atrinktų produktų. Naudojamas tik sviestas, jokio margarino ar kitų pigesnių produktų, jokių konservantų ar skonio stipriklių. Net ir pastovėjęs šaldytuve tris dienas, pašildytas pyragas toks pat skanus, kaip ir keptas tą pačią dieną, tad galima vakariene pasirūpinti prieš kelias dienas.

Man labai patinka ne tik pyragų sudėtis, bet ir tešlos/įdaro proporcija – tešla tesudaro 30 proc. pyrago.

Visi pyragai pakuojami labai estetiškai – į kepimo popierių ir dėžutę, tad labai tinka neštis į svečius.

Asortimentas: Pyragų pasirinkimas yra stiprioji šios vietos pusė – kiekvienas ras sau patinkantį. Skanaukite pyragų su mėsa, su žuvimi arba tik daržovėmis. Čia pasimėgauti gali ne tik vegetarai, bet ir veganai – pyragų meniu keičiasi priklausomai nuo sezono, bet kaskart rasite 5-7 veganiškų pyragų rūšis ir dar kelias vegetariškų. Itin patogu, jei ruošiate vakarienę svečiams su labai skirtingais maisto pasirinkimais:) Žinoma, yra ir saldžių pyragų, tinkančių tiek desertams, tiek pavakariams. Taip pat teiraukitės pyragų su pamažintu glitimo kiekiu, grikinių miltų tešla. Kaip ir sakiau – kiekvienas gali rasti pyragą pagal savo poreikius ir skonius.

Mėgstamiausi: pati būdama visavalge, niekuomet neskirstau maisto į veganišką, vegetarišką ir mėsišką, tiesiog renkuosi, kas skanu. Tradiciškai pirkdavau mėsiškus pyragus, pyragą su lašiša bei pyragą su vyšniomis. Bet neseniai dalyvavau pyragų degustacijoje ir atradau naujus mėgstamiausius:)

Turiu pripažinti, kad labiausiai nustebino veganiški pyragai su daržovėmis bei su kopūstais ir grybais. Jie tokie aštroki, su teisingu prieskonių kiekiu, labai patinka vyrams. Ypač, jei pasakai „aštrus“ ir nesakai „veganiškas“:)

Mano favoritai (šiuo metu, nes kaip minėjau, meniu sezoniškas, tad labai laukiu baravykų:)

Patate Rico – su bulvėmis ir pelėsiniu sūriu.

Patate Rico


Tikriausiai niekuomet nesirinkčiau šio pyrago iš aprašymo, na bet jis tiesiog stebuklingai skanus. Labai tinka prie balto vyno taurės. Arba su žaliomis salotomis, kai vakarieniaujate šiokiadienį.

Fontina – su varške. Toks pats paprasčiausias pyragas su varške, nelabai saldus, varškė nepertrinta smulkiai. Irgi neįsimena dėl aprašymo – nes na koks čia stebuklas paprasčiausia varškė? Pyragas toks tikras, skanus naminis. Vaikai labai mėgsta jį pavakariams.

Kaina: vienas pyragas sveria apie kilogramą, kainuoja 13-15 eurų. Galite pirkti pusę, ketvirtį arba aštuntadalį pyrago. Galite į vieną dėžutę susidėlioti skirtingų pyragų gabaliukus.

Vertinimas: 5 iš 5.

Rekomendacijos: išdrįskite paragauti kuo daugiau skonių. Garantuoju, jog maloniai nustebsite:)


Related Posts

There were no women in my favorite bands // Bolivinės balandos ir daržovių maltinis

„Na, kaip savaitgalis?“- klausia kolegos po dar vienų mokymų bakery. Priklausomai nuo to, tarp kurių susitikimų lakstau, atsakau – smagiai. Arba skaniai. Sakau, kepėm bandeles, ir kada nors prisiruošiu namuose sluoksniuotai tešlai, žinai, visą dieną užima. Sakau ir atsiverčiu outlooką. O iš tiesų širdy kirba, kad — kad tas […]

Pomidorų pyragas

Mano vaikai vis dar labai mėgsta ir skaito Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“. Ten laimė yra oranžinės spalvos. Kiekvieną vakarą skaitydama knygą pagalvoju, kad mano laimė tikriausia yra raudona, bent jau maisto srityje. Kažkada galvojau apie spalvas ir supratau, kad mėgstamiausi mano dalykai yra […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *