Ingredient: ypač tyro alyvuogių aliejaus

Humusas su batatais

Humusas su batatais

Spintelėse visada turiu avinžirnių. Humusas gelbėja mane ir vaikus tais vakarais, kai grįžtame vėliau, o valgyti norisi čia ir dabar. Tokiais vakarais, jei tik po ranka pasitaiko, tai į humusą įmaišau avokadų, pesto padažo ar kanapių sėklų. Kai turiu daugiau laiko, humusą gardinu keptomis daržovėmis. […]

Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta

Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta

Po švenčių piniginės pustuštės, o pilvai perpildyti saldumynais. Pats laikas iš spintelių traukti kruopas. Apie jas man priminė ne tik piniginė, bet ir draugė, užklaususi perlinio kuskuso salotų padažo recepto, nes receptas likęs toli namuose, o ji kalėdoja Vilniuje. Iš lentynos traukiau prieš dvejus metus […]

Moliūgo armonika

Moliūgo armonika

Jei mėgstate bulves ir esate jas išbandę gaminti niolika skirtingų būdų, tai tikriausiai esate girdėję ir apie švediškas hasselback bulves arba bulvių armonikas (ir vėl lietuviams būtina išrasti savo pavadinimą, kai pasaulis vadina hasselback ir viskas visiems aišku). Švedai taip bulves valgo nuo XVIII amžiaus, o […]