Ingredient: vanilės ekstrakto

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Kai šį vasarį Food52 Baking Club mėnesio knyga pasirinko Dorie Greenspan Baking: From my home to yours, truputį susikrimtau. Juk tiek daug nematytų, negirdėtų naujų knygų, o čia renkamės tokią… Senieną. Maža to – senieną, kurią turiu savo lentynoje; senieną, kurios receptai kaip mėgstamiausi džinsai – […]

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

Ne sykį įsitikinau: jei noriu desertu nudžiuginti kompaniją, kurioje renkasi įvairių skonių turintys žmonės, cheesecake‘ai tiks visada. Tiesą sakant, veikiausiai dar nesu sutikusi žmogaus, kuris, vaišinamas tokio tipo pyragu, nuliūstų ar atsakytų jų nemėgstąs! Bet žinot, kaip būna, kai užsinori kažko truputį kito(kio). Pavyzdžiui, aš labai […]

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

Ir išties – „viskas priklauso nuo požiūrio“. Juk liepos mėnesį čia, Nidoje, saulė glostė nuogus dilbius ir blauzdas. O vasara atrodė kiek pavėlavusi į savo pačios vakarėlį  tad buvau tikra, kad atsliūkinusi rugsėjo pradžioje dar nutversiu ją, nieko nenutuokiančią, už skverno. Nepavyko. Vietoj to gatvėse, […]

Kaip sunku sukurti naujai dainai žodžiai kad lietųsi upe // tortas „Mostachon“

Kaip sunku sukurti naujai dainai žodžiai kad lietųsi upe // tortas „Mostachon“

Aš ilgai tikėjau, kad „tokiam amžiuj draugų nebeatsiras, ir aš nesuvokiu, kaip žmonės su kažkuo susibičiuliauja, universiteto koridorius palikę“. Ką jau čia — net ir tuose koridoriuose pernelyg drauginga nebuvau. Tai kurgi — trečion dešimtin žengiant; viskas baigta, viskas prarasta, telieka susigūžti, užsikasti, užsikabinti lentutę […]