Ingredient: vandens

Humusas su batatais

Humusas su batatais

Spintelėse visada turiu avinžirnių. Humusas gelbėja mane ir vaikus tais vakarais, kai grįžtame vėliau, o valgyti norisi čia ir dabar. Tokiais vakarais, jei tik po ranka pasitaiko, tai į humusą įmaišau avokadų, pesto padažo ar kanapių sėklų. Kai turiu daugiau laiko, humusą gardinu keptomis daržovėmis. […]

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

Ne sykį įsitikinau: jei noriu desertu nudžiuginti kompaniją, kurioje renkasi įvairių skonių turintys žmonės, cheesecake‘ai tiks visada. Tiesą sakant, veikiausiai dar nesu sutikusi žmogaus, kuris, vaišinamas tokio tipo pyragu, nuliūstų ar atsakytų jų nemėgstąs! Bet žinot, kaip būna, kai užsinori kažko truputį kito(kio). Pavyzdžiui, aš labai […]

Silkė su kalėdiniais prieskoniais

Silkė su kalėdiniais prieskoniais

Kuo kvepia Kalėdos? Koks jų skonis? Kiekvienam tai savas kvapų ir skonių rinkinys, tačiau niekas nesiginčys, kad Kalėdos – tai šildantys aromatingi prieskoniai ir citrusiniai vaisiai. Iš karto imu galvoti apie meduolius, karštą vyną, mandarinus ir… … aha, ir apie silkę. Villa Alps laikais dalinausi […]

Modernios Kūčios: silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais

Modernios Kūčios: silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais

Mane pažįstantys žino, kad vis ieškau naujų silkės receptų. Paieškos ir eksperimentai ypač suintensyvėja prieš Kalėdas, Velykas ir Jonines (Vidurvasarį), nes man patinka švediška tradicija gausiai valgyti silkių per visas didžiąsias metų šventes. Šįkart atsižvelgiau į vyresnėlio (9 m.) pageidavimą ir išbandžiau receptą su žalia […]

Jūra vandenynas // Crème caramel

Jūra vandenynas // Crème caramel

Anądien laukėme namie svarbių svečių, kurie labai mėgsta mano crème brûlée. Bet va, bėda, nusibaigė mano degiklis, o po griliumi prideginti kremai per daug sušyla mano skoniui. Teko galvoti alternatyvas. Pirma mintis buvo panna cotta. Sugalvojau, kad reikia mažiau riebios nei klasikinė, tad pasibandžiau versijas su […]

There were no women in my favorite bands // Kynvos ir daržovių maltinis

There were no women in my favorite bands // Kynvos ir daržovių maltinis

„Na, kaip savaitgalis?“- klausia kolegos po dar vienų mokymų bakery. Priklausomai nuo to, tarp kurių susitikimų lakstau, atsakau – smagiai. Arba skaniai. Sakau, kepėm bandeles, ir kada nors prisiruošiu namuose sluoksniuotai tešlai, žinai, visą dieną užima. Sakau ir atsiverčiu outlooką. O iš tiesų širdy kirba, kad — kad tas […]

(Ne) švediškas obuolių pyragas

(Ne) švediškas obuolių pyragas

Lina metė viešai Facebook’e iššūkį Julei, man ir sau pačiai kepti obuolių pyragus, nes gi ruduo. Aš tai nieko prieš, bet pyragas buvo iškeptas ir suvalgytas kiek anksčiau, nei mane pasiekė iššūkio užduotis. Tikiuosi, kad bus užskaitytas. Nors iššūkiui būčiau rinkusis gal ką mandresnio, bet […]

Pokē bowl – 2017 m. maisto hitas

Pokē bowl – 2017 m. maisto hitas

Vienas didžiųjų 2017 metų maisto hitų yra pokē (tariama “pou-kej”) bowl – tradicinės ne vieną šimtmetį egzistuojančios paprastai pagaminamos ir gardžios havajietiškos salotos su japoniškomis tendencijomis iš termiškai neapdorotos žuvies, ryžių, įvairių daržovių ir tropinių vaisių. Patiekalas  išpopuliarėjo staiga kaip ir prieš keletą metų mėsainiai […]

Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais

Silkė su šilauogėmis ir čiobreliais

Uogas galima tiesiog valgyti arba gaminti begalę įvairiausių pyragų, desertų, čatnių, pagardų, padažų, uogienių, sulčių ir net ruošti su jomis marinuotas silkes. Silkės su spanguolėmis, bruknėmis, juodaisiais serbentais jau išbandytos, mintyse subrendo naujo recepto mintis silkei su mėlynėmis ir čiobreliais. Šių metų vasarą man nepavyko […]