Ingredient: rudojo cukraus

Obuolių pasakos // Karamelinis tortas su obuoliais

Obuolių pasakos // Karamelinis tortas su obuoliais

Turiu prisipažinti, kad mano žadintuvas ir rankinis laikrodis vis dar gyvena vasaros laiku. Na, maždaug, nėr laiko sukinėti, tai kaskart žiūrėdama atmetu valandą. Darbe ši savaitė labai intensyvi ir svarbi, bet čia viską spėju ir padarau. Viską, kas susiję su vaikais, daugmaž irgi spėju, gal […]

Oh, it’s been a hell of a ride // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Oh, it’s been a hell of a ride // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Aš labai mėgstu receptų knygas. Tie spalvotom nuotraukom ir gardžiais pažadais išmarginti puslapiai veža labiau nei dar vienas – kad ir gražus! – receptas pintereste. Tačiau turbūt sutiksit – puslapius vartyti romantiška, bet receptus daug lengviau rasti skaitmenoj. Ir man taip gaila, kad rietuvės knygų […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

Ir išties – „viskas priklauso nuo požiūrio“. Juk liepos mėnesį čia, Nidoje, saulė glostė nuogus dilbius ir blauzdas. O vasara atrodė kiek pavėlavusi į savo pačios vakarėlį  tad buvau tikra, kad atsliūkinusi rugsėjo pradžioje dar nutversiu ją, nieko nenutuokiančią, už skverno. Nepavyko. Vietoj to gatvėse, […]

Pusryčių istorijos

Pusryčių istorijos

Ką valgote pusryčiams? Žinau, dažnai darbo dienomis renkamės kokius nors greitus variantus, bet kai atostogos arba savaitgalis – kaip lepinatės? Mano vaikai beveik visada nori blynų – gal todėl, kad retokai juos kepu. O kai jau kepu, tai norisi, kad ne tik vaikams skanu būtų, […]