Ingredient: rudojo cukraus

Laimė yra lapė // Šaltalankių tortas

Laimė yra lapė // Šaltalankių tortas

Tik išlindo saulė ir viskas gamtoje pradėjo keistis nenusakomais greičiais. Atrodo, dar praeitą savaitę pumpurai vos vos pasirodė, o šiandien jau žydi sakuros ir kaštonai kelia žiedų kekes. Viskas taip greitai, kad net nespėji visko sužiūrėt. Tas pats ir kasdienybėj- krūva vienas už kitą įdomesnių […]

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Kai šį vasarį Food52 Baking Club mėnesio knyga pasirinko Dorie Greenspan Baking: From my home to yours, truputį susikrimtau. Juk tiek daug nematytų, negirdėtų naujų knygų, o čia renkamės tokią… Senieną. Maža to – senieną, kurią turiu savo lentynoje; senieną, kurios receptai kaip mėgstamiausi džinsai – […]

You’ll stumble in my footsteps // (Veganiška) kokosų pieno sriuba su kariu

You’ll stumble in my footsteps // (Veganiška) kokosų pieno sriuba su kariu

Nustebusi klausiu savęs — iš kurgi, kryptelėjus galvą per susirinkimą ar dėliojant koją už kojos link namų, čpongteli kokia netikėta citata? Visai kaip prieš užmiegant, kai ima plaukti keistos nesurikiuotos mintys — kartais net balsą turinčios, ir va tos va kolegės ar to va bičiulio tembru dėstančios jiems tik […]

Užgavėnės artėja. Kokosiniai blyneliai

Užgavėnės artėja. Kokosiniai blyneliai

Vaikai, kaip visada, paskutinį vakarą prieš Užgavėnes, apkabinant juos prieš miegą, praneš, kad reikia turėti kaukę ar būti apsirengus čigonu ar dar kokiu velniu. Mamos žino, apie ką aš čia. Bet kol kas dar nesuku dėl to galvos. O va naujų blynų receptą jau išbandžiau. […]

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

Ne sykį įsitikinau: jei noriu desertu nudžiuginti kompaniją, kurioje renkasi įvairių skonių turintys žmonės, cheesecake‘ai tiks visada. Tiesą sakant, veikiausiai dar nesu sutikusi žmogaus, kuris, vaišinamas tokio tipo pyragu, nuliūstų ar atsakytų jų nemėgstąs! Bet žinot, kaip būna, kai užsinori kažko truputį kito(kio). Pavyzdžiui, aš labai […]

Obuolių pasakos // Karamelinis tortas su obuoliais

Obuolių pasakos // Karamelinis tortas su obuoliais

Turiu prisipažinti, kad mano žadintuvas ir rankinis laikrodis vis dar gyvena vasaros laiku. Na, maždaug, nėr laiko sukinėti, tai kaskart žiūrėdama atmetu valandą. Darbe ši savaitė labai intensyvi ir svarbi, bet čia viską spėju ir padarau. Viską, kas susiję su vaikais, daugmaž irgi spėju, gal […]

Oh, it’s been a hell of a ride // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Oh, it’s been a hell of a ride // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Aš labai mėgstu receptų knygas. Tie spalvotom nuotraukom ir gardžiais pažadais išmarginti puslapiai veža labiau nei dar vienas – kad ir gražus! – receptas pintereste. Tačiau turbūt sutiksit – puslapius vartyti romantiška, bet receptus daug lengviau rasti skaitmenoj. Ir man taip gaila, kad rietuvės knygų […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

Ir išties – „viskas priklauso nuo požiūrio“. Juk liepos mėnesį čia, Nidoje, saulė glostė nuogus dilbius ir blauzdas. O vasara atrodė kiek pavėlavusi į savo pačios vakarėlį  tad buvau tikra, kad atsliūkinusi rugsėjo pradžioje dar nutversiu ją, nieko nenutuokiančią, už skverno. Nepavyko. Vietoj to gatvėse, […]