Ingredient: plakamosios grietinėlės

Obuolių pasakos // Karamelinis tortas su obuoliais

Obuolių pasakos // Karamelinis tortas su obuoliais

Turiu prisipažinti, kad mano žadintuvas ir rankinis laikrodis vis dar gyvena vasaros laiku. Na, maždaug, nėr laiko sukinėti, tai kaskart žiūrėdama atmetu valandą. Darbe ši savaitė labai intensyvi ir svarbi, bet čia viską spėju ir padarau. Viską, kas susiję su vaikais, daugmaž irgi spėju, gal […]

Kita istorijos pusė// Kuskuso pyragas su sūrio kremu

Kita istorijos pusė// Kuskuso pyragas su sūrio kremu

Šis mėnuo mūsų tinklaraštyje nostalgiškas – mėnesio iššūkyje skaitome senus viena kitos receptus ir gaminame juos iš naujo. Ta proga pavarčiau ir savo senus užrašus, dar iš to meto, kai su Asta rašėme knygą apie kruopas. Pamenu, kai ruošėme kai kuriuos skyrius, ištisas savaites šeimyniškiai […]

(Ne) švediškas obuolių pyragas

(Ne) švediškas obuolių pyragas

Lina metė viešai Facebook’e iššūkį Julei, man ir sau pačiai kepti obuolių pyragus, nes gi ruduo. Aš tai nieko prieš, bet pyragas buvo iškeptas ir suvalgytas kiek anksčiau, nei mane pasiekė iššūkio užduotis. Tikiuosi, kad bus užskaitytas. Nors iššūkiui būčiau rinkusis gal ką mandresnio, bet […]

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

Ir išties – „viskas priklauso nuo požiūrio“. Juk liepos mėnesį čia, Nidoje, saulė glostė nuogus dilbius ir blauzdas. O vasara atrodė kiek pavėlavusi į savo pačios vakarėlį  tad buvau tikra, kad atsliūkinusi rugsėjo pradžioje dar nutversiu ją, nieko nenutuokiančią, už skverno. Nepavyko. Vietoj to gatvėse, […]

Tartos su daržovėmis

Tartos su daržovėmis

Nemėgstu, kai šaldytuve užsiguli sviesto gabaliukai. Tad jei jau gaminti tartas, tai iš karto dvi, kad nereikėtų sviesto pakelio pjauti per pusę. Tartoms įdaryti rinkitės mėgiamas sezonines daržoves, keptą vištą, skrudintą šoninę, garuose ruoštą žuvį, mėgiamą dešrą, padažus ir prieskonius. Galimybės kiekvieną sykį išsikepti vis […]

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Mano tortai visada būna tokie tiap liap šachar makar, jei suprantate, ką turiu omenyje. Aukštoji konditerija, kur reikia matuoti gramais, būti itin tiksliam, gaminti daug skirtingų sluoksnių ir visokia kitokia magija, manęs niekada neviliojo. Skanu valgyti, bet neturiu aš tiek laiko, kad pati imčiau namie […]

Kaip sunku sukurti naujai dainai žodžiai kad lietųsi upe // tortas „Mostachon“

Kaip sunku sukurti naujai dainai žodžiai kad lietųsi upe // tortas „Mostachon“

Aš ilgai tikėjau, kad „tokiam amžiuj draugų nebeatsiras, ir aš nesuvokiu, kaip žmonės su kažkuo susibičiuliauja, universiteto koridorius palikę“. Ką jau čia — net ir tuose koridoriuose pernelyg drauginga nebuvau. Tai kurgi — trečion dešimtin žengiant; viskas baigta, viskas prarasta, telieka susigūžti, užsikasti, užsikabinti lentutę […]

Moderni lietuviška virtuvė

Moderni lietuviška virtuvė

Prieš keletą metų maisto tinklaraštininkų dienos proga maisčiukai / fūdžiai / foodies  buvome pakviesti eksperimentuoti modernios lietuviškos virtuvės skoniniais. Tuo metu gyvenau Australijoje, bet ruošiausi atostogų į Vilnių ir iššūkį priėmiau. Lietuviškų produktų aplink nelabai eksperimentams buvo. Na, nebent šaldytos juodos duonos Lietuvių bendrijos restorane galėjau […]