Ingredient: miltų

Silva Rerum // Morkų tortas

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Be penkių pasaulio pradžia // Migdolinis pyragas su figomis

Be penkių pasaulio pradžia // Migdolinis pyragas su figomis

Vasara, vaikai svečiuojasi pas senelius. Staiga atsiranda daugiau laiko visokioms nesąmonėms ir mėgstamiausiems užsiėmimams. Nuolatos lydi jausmas, kad tuoj tuoj prasidės visokie geri dalykai: pradėsiu bėgioti rytais, nes nereikia anksčiau ketlis ir ruošti pusryčius, pagaliau susitvarkysiu spintas, nes šalia nėra smalsių akyčių ir kibių pirštukų, […]

I keep going to the river to pray // Galet

I keep going to the river to pray // Galet

Galvoj jau turiu susidėliojusi niekad nenuviliantį savo torto struktūros standartą — tokį paprastą ir gražų. Mano mėgstamiausia euristika. Tik — kaip euristikai ir priklauso — niekas nesakė, kad šis mano go to variantas sukinėjasi tuose pačiuose baruose kaip ir optimalumas. Kartais užkliūnu už receptų, kurių šaunumo negaliu patikėti. Žinote, […]

Laimė yra lapė // Šaltalankių tortas

Laimė yra lapė // Šaltalankių tortas

Tik išlindo saulė ir viskas gamtoje pradėjo keistis nenusakomais greičiais. Atrodo, dar praeitą savaitę pumpurai vos vos pasirodė, o šiandien jau žydi sakuros ir kaštonai kelia žiedų kekes. Viskas taip greitai, kad net nespėji visko sužiūrėt. Tas pats ir kasdienybėj- krūva vienas už kitą įdomesnių […]

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Kai šį vasarį Food52 Baking Club mėnesio knyga pasirinko Dorie Greenspan Baking: From my home to yours, truputį susikrimtau. Juk tiek daug nematytų, negirdėtų naujų knygų, o čia renkamės tokią… Senieną. Maža to – senieną, kurią turiu savo lentynoje; senieną, kurios receptai kaip mėgstamiausi džinsai – […]

SWEET // Dryžuotas spanguolių tortas

SWEET // Dryžuotas spanguolių tortas

Kartais būna dienų, kuomet labai reikia torto. Gal norisi kažko saldaus, gal reikia kam nors įsiteikti, gal norite ką nors pradžiuginti. Dažniausiai visiems tortams reikia susistovėti, tad juos gaminti turite pradėt mažų mažiausiai iš vakaro, o kartais prieš tris dienas. O juk potraukio saldumui arba […]

Once I had a love and it was divine // Risotto paplotėliai

Once I had a love and it was divine // Risotto paplotėliai

Aš labai mėgstu risotto. Taip labai, kad turbūt atsimenu visus, kuriuos kada kur nors esu valgiusi — atsimenu jų skonį, tekstūrą bei tai, kaip jie mane paveikė emociškai. Buvo gerų, kurie mane išnešė į kosmosą. Buvo ir tokių, kurių paragavusi tik gūžčiojau pečiais, o viduje braukiau […]

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

Ne sykį įsitikinau: jei noriu desertu nudžiuginti kompaniją, kurioje renkasi įvairių skonių turintys žmonės, cheesecake‘ai tiks visada. Tiesą sakant, veikiausiai dar nesu sutikusi žmogaus, kuris, vaišinamas tokio tipo pyragu, nuliūstų ar atsakytų jų nemėgstąs! Bet žinot, kaip būna, kai užsinori kažko truputį kito(kio). Pavyzdžiui, aš labai […]

And the river flows beneath your skin // Bulviniai piršteliai

And the river flows beneath your skin // Bulviniai piršteliai

Šį sausį kaip niekad mano krūtinę kyloja tikėjimas, jog svarbiausia – įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose. Pats, niekieno nekviestas, jis įsisuko per šnerves, ir dabar daugiau mažiau reguliariais intervalais atpalaiduoja įsitempusius pečius, nurausvina skruostus, akyse žiežirbą įžiebia. Sniegais nudabintos gatvės, vėlyvo vakaro langų šviesos, patogiausi sportiniai bateliai […]