Ingredient: miltų

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Kai šį vasarį Food52 Baking Club mėnesio knyga pasirinko Dorie Greenspan Baking: From my home to yours, truputį susikrimtau. Juk tiek daug nematytų, negirdėtų naujų knygų, o čia renkamės tokią… Senieną. Maža to – senieną, kurią turiu savo lentynoje; senieną, kurios receptai kaip mėgstamiausi džinsai – […]

SWEET // Dryžuotas spanguolių tortas

SWEET // Dryžuotas spanguolių tortas

Kartais būna dienų, kuomet labai reikia torto. Gal norisi kažko saldaus, gal reikia kam nors įsiteikti, gal norite ką nors pradžiuginti. Dažniausiai visiems tortams reikia susistovėti, tad juos gaminti turite pradėt mažų mažiausiai iš vakaro, o kartais prieš tris dienas. O juk potraukio saldumui arba […]

Once I had a love and it was divine // Risotto paplotėliai

Once I had a love and it was divine // Risotto paplotėliai

Aš labai mėgstu risotto. Taip labai, kad turbūt atsimenu visus, kuriuos kada kur nors esu valgiusi — atsimenu jų skonį, tekstūrą bei tai, kaip jie mane paveikė emociškai. Buvo gerų, kurie mane išnešė į kosmosą. Buvo ir tokių, kurių paragavusi tik gūžčiojau pečiais, o viduje braukiau […]

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

The time is now // Karamelinis obuolių cheesecake

Ne sykį įsitikinau: jei noriu desertu nudžiuginti kompaniją, kurioje renkasi įvairių skonių turintys žmonės, cheesecake‘ai tiks visada. Tiesą sakant, veikiausiai dar nesu sutikusi žmogaus, kuris, vaišinamas tokio tipo pyragu, nuliūstų ar atsakytų jų nemėgstąs! Bet žinot, kaip būna, kai užsinori kažko truputį kito(kio). Pavyzdžiui, aš labai […]

And the river flows beneath your skin // Bulviniai piršteliai

And the river flows beneath your skin // Bulviniai piršteliai

Šį sausį kaip niekad mano krūtinę kyloja tikėjimas, jog svarbiausia – įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose. Pats, niekieno nekviestas, jis įsisuko per šnerves, ir dabar daugiau mažiau reguliariais intervalais atpalaiduoja įsitempusius pečius, nurausvina skruostus, akyse žiežirbą įžiebia. Sniegais nudabintos gatvės, vėlyvo vakaro langų šviesos, patogiausi sportiniai bateliai […]

I’ll take you, move you, shapeshift you, then mold you and break you // Cheesecake brownie

I’ll take you, move you, shapeshift you, then mold you and break you // Cheesecake brownie

Metų pradžia mane paliko be žodžių, bet turiu tokį gerą pyragą, tokį greitą pyragą, kad, nu, ir be jokių kitų kalbinių viražų juo pasidalinsiu. Mes visi turim tų vakarų, kur kišenėse terandam saują minučių, o kitąryt pradžiuginti aplinkinius (ar sykiais — prasidžiuginti patys) vis tiek norime […]

¿Qué voy a hacer? Je ne sais plus // mielinis lapelių pyragas

¿Qué voy a hacer? Je ne sais plus // mielinis lapelių pyragas

Lapkričio #mėnesioiššūkis pramušė.  Galvoju apie save prieš trejus, galvojusią apie save prieš ketverius; ir rodos, kad tiek daug ūgtelėjau, rodos, nepaaugau nė per sprindį. Kartais įsigyju kuponą apsilankyt melancholijos baseine su pirtim. Turškiuos senuose įrašuose, kurių tarp eilučių sukaišiotos prasmės taip taikliai duria tarp šonkaulių. […]

Mūsų švediškos tradicijos ir Liucijos bandelės

Mūsų švediškos tradicijos ir Liucijos bandelės

Kad jau mūsų šeima su švediškomis šaknimis, tad puoselėju tiek lietuviškas, tiek švediškas tradicijas. Ypač tų švenčių, kurios patinka vaikams. Ir nors paskutiniu metu gyvename Lietuvoje, bet kasmet gruodžio 13 d. lankomės Švedijos ambasados organizuojamame viešame koncerte Šv. Jonų bažnyčioje ir būtinai kepame šafranines Liucijos bandeles, […]

Mes Varnų saloje // Varškės keksiukai

Mes Varnų saloje // Varškės keksiukai

Asta mūsuose žinoma, kaip silkių karalienė – vienais metais ji net buvo paruošusi silkių receptų Advento kalendorių – labai dažnai naudoju šiuos receptus arba semiuosi įkvėpimo prieš šventes. Bet dažniausiai atverčiamas iš senųjų jos receptų prasideda taip: „tikriausiai atradau pačius skaniausius pasaulyje keksiukus“. Tai, žinokit, […]