Ingredient: miltų

Oh, it’s been a hell of a ride // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Oh, it’s been a hell of a ride // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Aš labai mėgstu receptų knygas. Tie spalvotom nuotraukom ir gardžiais pažadais išmarginti puslapiai veža labiau nei dar vienas – kad ir gražus! – receptas pintereste. Tačiau turbūt sutiksit – puslapius vartyti romantiška, bet receptus daug lengviau rasti skaitmenoj. Ir man taip gaila, kad rietuvės knygų […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]

Sluoksniuotas obuolių pyragas

Sluoksniuotas obuolių pyragas

Nauja kategorija mūsų tinklaraštyje – mėnesio iššūkis. Pagalvojome su Asta ir Jule, kad kartais užsisukam savo rutinose ir reikia paskatinimo naujiems dalykams ir įkvėpimams. Apie tai mėnesio iššūkiai – ieškosim įkvėpimo paprastuose dalykuose, bandysim pažvelgti į juos naujai. Tarkim šį mėnesį kepam obuolių pyragus. Tikriausiai […]

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

I’m a sucker for your sultry sins // Komposto dėželės sausainiai

Ir išties – „viskas priklauso nuo požiūrio“. Juk liepos mėnesį čia, Nidoje, saulė glostė nuogus dilbius ir blauzdas. O vasara atrodė kiek pavėlavusi į savo pačios vakarėlį  tad buvau tikra, kad atsliūkinusi rugsėjo pradžioje dar nutversiu ją, nieko nenutuokiančią, už skverno. Nepavyko. Vietoj to gatvėse, […]

Tavo veidą glosto tik žydra monitoriaus žara // Tartas su špinatais

Tavo veidą glosto tik žydra monitoriaus žara // Tartas su špinatais

Spaudžiu kojomis pedalus, ir po mano vienu varomu (kitu paklūstančiu) vyniojasi kilometras po kilometro, o tarp ausų ataidi „Cukriniai avinėliai“. Pirmiausia negalėjau tuo patikėti — bet, pirmąsyk regimais keliais toldama nuo Žirmūnų, susirenku save, išsitaškiusią erdvėje. Į vieną drobinį maišelį supuola Julės rankos ir kojos, […]

Slow dancing in a burning room // Royal Chocolat

Slow dancing in a burning room // Royal Chocolat

Galbūt šiek tiek ironiška man, deja-aš-nežiūriu-serialų mergaitei, įrašą pradėti percituojant Barnį, bet — When I’m anxious, I stop being anxious, and be awesome instead.  Tas being awesome mano Visatoje gali turėti geras porą saujų skirtingų spalvų, viena iš kurių tikrai būtų mizu. Ir nors savo šaldytuvo nebeslepiu po magnetukais-ir-receptukais — […]

Pusryčių istorijos

Pusryčių istorijos

Ką valgote pusryčiams? Žinau, dažnai darbo dienomis renkamės kokius nors greitus variantus, bet kai atostogos arba savaitgalis – kaip lepinatės? Mano vaikai beveik visada nori blynų – gal todėl, kad retokai juos kepu. O kai jau kepu, tai norisi, kad ne tik vaikams skanu būtų, […]

Have you ever been free // Šokoladinio muso ir vyšnių tortas

Have you ever been free // Šokoladinio muso ir vyšnių tortas

Nebesuprantu – ar čia mano norai tokie paprasti, ar man tiesiog sekasi, ir su amžiumi visa, kas anksčiau atrodė taip Sudėtinga, Sunku ir Suplanuotina, einasi paprasčiau – lyg per (riešutų) sviestą. Dar puikiai atsimenu kaip prieš kokį dešimtmetį, kai su tėvais ruošėmės važiuoti Norvegijon, paskutinę […]

Skaniausias pasaulyje rabarbarų pyragas

Skaniausias pasaulyje rabarbarų pyragas

  Labai mėgstu rabarbarus, esu iškepusi galybę pyragų su jais: su morengais, su grietinėle ir ledais, su baltu šokoladu, tartų ir keksiukų, netgi viriau džemą. Visi tie dalykai buvo daugiau ar mažiau skanūs, nes patiekalas su rabarbaru viskas gerai. Šiemet, jei tik spėsiu, pabandysiu paruošt […]