Ingredient: <span>medaus</span>

Saulėta grikių košė su abrikosais ir pistacijomis

Saulėta grikių košė su abrikosais ir pistacijomis

Koks gi tiesiausias kelias į gerą dieną? Dažnai sakoma, jog pirmiausia reikia “ta” koja iš lovos išlipti. Bet mes esame tikros, jog net jei žadintuvas suskamba (kaip visada!) per anksti, ypatingi pusryčiai gali nušviesti net ir pačius niūriausius rytus. Šiems vis dar vėsiems rytams turbūt […]

Granola su grikiais

Granola su grikiais

Vien pažiūrėjus į granolų pakuočių kainą parduotuvėse, nekyla ranka jų imti. Ir visa tai už gausybę avižų su keliais riešutais ir sėklomis. Aš mėgstu mažai avižų, daug riešutų ir sėklų. Manoji naminė granola gal ir ne pigesnė nei parduotuvinė, bet joje tai, ko aš noriu ir […]

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Mano tortai visada būna tokie tiap liap šachar makar, jei suprantate, ką turiu omenyje. Aukštoji konditerija, kur reikia matuoti gramais, būti itin tiksliam, gaminti daug skirtingų sluoksnių ir visokia kitokia magija, manęs niekada neviliojo. Skanu valgyti, bet neturiu aš tiek laiko, kad pati imčiau namie […]

Migdolų gėrimas ir keksiukai arba 2 x 2 = 5

Migdolų gėrimas ir keksiukai arba 2 x 2 = 5

Kai vienam mano vikingui buvo pradėtas įtarinėti atopinis dermatitas, pasireiškiantis per nagus, tai mums teko daug pasišnekėti apie įvairiausius maisto produktus, alergijas, glitimus, laktozę ir panašius dalykus. Atsisakyti nieko lyg ir neprireikė, tačiau nuo to laiko jis parduotuvėje vis apžiūrinėdavo migdolų, ryžių ir sojų gėrimus. […]

Moderni lietuviška virtuvė

Moderni lietuviška virtuvė

Prieš keletą metų maisto tinklaraštininkų dienos proga maisčiukai / fūdžiai / foodies  buvome pakviesti eksperimentuoti modernios lietuviškos virtuvės skoniniais. Tuo metu gyvenau Australijoje, bet ruošiausi atostogų į Vilnių ir iššūkį priėmiau. Lietuviškų produktų aplink nelabai eksperimentams buvo. Na, nebent šaldytos juodos duonos Lietuvių bendrijos restorane galėjau […]