Ingredient: druska, pipirai

Trys draugai // Lengvai marinuotų daržovių salotos

Trys draugai // Lengvai marinuotų daržovių salotos

Prasidėjo keptos mėsos ir draugų sezonas. Nes taip paprasta spontaniškai dieną susiskambinti ir susitikti bendrai vakarienei, pageidautina lauke. Nesinori ilgai vargti virtuvėje, daug svarbiau pabendrauti su draugais ir pasimėgauti pasakišku oru, tad kepsniai – puiki išeitis. Apie mėsą, kaip ją išsirinkti ir kaip marinuoti teks […]

Smulkūs šeimyniniai nusižengimai // Makaronų salotos su pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis

Smulkūs šeimyniniai nusižengimai // Makaronų salotos su pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis

Išties lietuviškas knygos vertimas skamba taip: Smulkūs vedybiniai nusikaltimai. Na bet man mano versija skamba tiksliau. Sutinku, kad leidykos pasirinkta antraštė skambesnė ir tinkamesnė, bet man iškart asocijuojasi su neištikimybe. O čia visai ne apie tai, nei knyga, nei mano pasakojimas. Apie knygą vėliau, o dabar […]

Šimtas pavasarių // Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais

Šimtas pavasarių // Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais

Galvon suaugę baras profesoriai,/ Kad vietoms gabus bet nerimtas./ O man, kur pažiūriu – visur pavasariai,/ Kiekvienoje kišenėj pavasarių šimtas… Ir tas pavasaris visur, ne tik kišenėse, bet ir lėkštėje. Labai paprastas, akis ir gomurį džiuginantis receptas iš pastaruoju metu mano taip mylimo Y.Ottolenghi knygos. Spausdinti Šparaginių […]

Vėjo vardas // Egiptietiškas ryžių ir lęšių troškinys KOSHERI

Vėjo vardas // Egiptietiškas ryžių ir lęšių troškinys KOSHERI

Man patinka žiema, sniegas ir šaltis. Galiu valandų valandas su vaikasi važinėti rogėmis, slidinėti ir voliotis sniege. O grįžus namo norisi ko nors šilto, kvapnaus ir skanaus. Ar pastebėjote, kad žiemą norisi visai kitokių prieskonių? Va tada pradedu vartyti Artimųjų Rytų receptus. Šis troškinys tiesiog […]

The Gunslinger // Medžiotojų troškinys

The Gunslinger // Medžiotojų troškinys

Sausio pradžia visuomet toks keistas metas – prieš tai savaitę matėmės su mieliausiais žmonėmis, valgėme skaniausius valgius, dovanojome ir gavome dovanas, vienžo savaitė džiaugsmo širdžiai ir pilvui. Na ir štai sausis. Šventės baigėsi, visi skaniųjų silkių ir tortų likučiai suvalgyti, šaldytuve ir galvoje tuščia. Pats […]