Ingredient: cukraus

Silva Rerum // Morkų tortas

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Be penkių pasaulio pradžia // Migdolinis pyragas su figomis

Be penkių pasaulio pradžia // Migdolinis pyragas su figomis

Vasara, vaikai svečiuojasi pas senelius. Staiga atsiranda daugiau laiko visokioms nesąmonėms ir mėgstamiausiems užsiėmimams. Nuolatos lydi jausmas, kad tuoj tuoj prasidės visokie geri dalykai: pradėsiu bėgioti rytais, nes nereikia anksčiau ketlis ir ruošti pusryčius, pagaliau susitvarkysiu spintas, nes šalia nėra smalsių akyčių ir kibių pirštukų, […]

I keep going to the river to pray // Galet

I keep going to the river to pray // Galet

Galvoj jau turiu susidėliojusi niekad nenuviliantį savo torto struktūros standartą — tokį paprastą ir gražų. Mano mėgstamiausia euristika. Tik — kaip euristikai ir priklauso — niekas nesakė, kad šis mano go to variantas sukinėjasi tuose pačiuose baruose kaip ir optimalumas. Kartais užkliūnu už receptų, kurių šaunumo negaliu patikėti. Žinote, […]

Laimė yra lapė // Šaltalankių tortas

Laimė yra lapė // Šaltalankių tortas

Tik išlindo saulė ir viskas gamtoje pradėjo keistis nenusakomais greičiais. Atrodo, dar praeitą savaitę pumpurai vos vos pasirodė, o šiandien jau žydi sakuros ir kaštonai kelia žiedų kekes. Viskas taip greitai, kad net nespėji visko sužiūrėt. Tas pats ir kasdienybėj- krūva vienas už kitą įdomesnių […]

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Oh I’m scared of the middle place Between light and nowhere // Sausainiai „Taika pasauliui“

Kai šį vasarį Food52 Baking Club mėnesio knyga pasirinko Dorie Greenspan Baking: From my home to yours, truputį susikrimtau. Juk tiek daug nematytų, negirdėtų naujų knygų, o čia renkamės tokią… Senieną. Maža to – senieną, kurią turiu savo lentynoje; senieną, kurios receptai kaip mėgstamiausi džinsai – […]

SWEET // Dryžuotas spanguolių tortas

SWEET // Dryžuotas spanguolių tortas

Kartais būna dienų, kuomet labai reikia torto. Gal norisi kažko saldaus, gal reikia kam nors įsiteikti, gal norite ką nors pradžiuginti. Dažniausiai visiems tortams reikia susistovėti, tad juos gaminti turite pradėt mažų mažiausiai iš vakaro, o kartais prieš tris dienas. O juk potraukio saldumui arba […]

I’ll take you, move you, shapeshift you, then mold you and break you // Cheesecake brownie

I’ll take you, move you, shapeshift you, then mold you and break you // Cheesecake brownie

Metų pradžia mane paliko be žodžių, bet turiu tokį gerą pyragą, tokį greitą pyragą, kad, nu, ir be jokių kitų kalbinių viražų juo pasidalinsiu. Mes visi turim tų vakarų, kur kišenėse terandam saują minučių, o kitąryt pradžiuginti aplinkinius (ar sykiais — prasidžiuginti patys) vis tiek norime […]

Shine on you crazy diamond // Šokoladiniai saldainiai (pt. 1)

Shine on you crazy diamond // Šokoladiniai saldainiai (pt. 1)

Laikas išbyrėjo tarpupirščiais, ir kolega P. man sako, kad tai gali būti dėl chunking, aš linksiu, aš galvoju, aš bandau suprast ir susidėlioti savas mintis – tol, kol tos smiltys byra toliau. Tai vis tas metų galas ir jo lengvai filosofinės nuotaikos, kai pasižiūri į savo žieminę […]

Silkė su kalėdiniais prieskoniais

Silkė su kalėdiniais prieskoniais

Kuo kvepia Kalėdos? Koks jų skonis? Kiekvienam tai savas kvapų ir skonių rinkinys, tačiau niekas nesiginčys, kad Kalėdos – tai šildantys aromatingi prieskoniai ir citrusiniai vaisiai. Iš karto imu galvoti apie meduolius, karštą vyną, mandarinus ir… … aha, ir apie silkę. Villa Alps laikais dalinausi […]