Ingredient: aliejaus

Šimtas pavasarių // Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais

Šimtas pavasarių // Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais

Galvon suaugę baras profesoriai,/ Kad vietoms gabus bet nerimtas./ O man, kur pažiūriu – visur pavasariai,/ Kiekvienoje kišenėj pavasarių šimtas… Ir tas pavasaris visur, ne tik kišenėse, bet ir lėkštėje. Labai paprastas, akis ir gomurį džiuginantis receptas iš pastaruoju metu mano taip mylimo Y.Ottolenghi knygos. Spausdinti Šparaginių […]

You’ll stumble in my footsteps // (Veganiška) kokosų pieno sriuba su kariu

You’ll stumble in my footsteps // (Veganiška) kokosų pieno sriuba su kariu

Nustebusi klausiu savęs — iš kurgi, kryptelėjus galvą per susirinkimą ar dėliojant koją už kojos link namų, čpongteli kokia netikėta citata? Visai kaip prieš užmiegant, kai ima plaukti keistos nesurikiuotos mintys — kartais net balsą turinčios, ir va tos va kolegės ar to va bičiulio tembru dėstančios jiems tik […]

Once I had a love and it was divine // Risotto paplotėliai

Once I had a love and it was divine // Risotto paplotėliai

Aš labai mėgstu risotto. Taip labai, kad turbūt atsimenu visus, kuriuos kada kur nors esu valgiusi — atsimenu jų skonį, tekstūrą bei tai, kaip jie mane paveikė emociškai. Buvo gerų, kurie mane išnešė į kosmosą. Buvo ir tokių, kurių paragavusi tik gūžčiojau pečiais, o viduje braukiau […]

And the river flows beneath your skin // Bulviniai piršteliai

And the river flows beneath your skin // Bulviniai piršteliai

Šį sausį kaip niekad mano krūtinę kyloja tikėjimas, jog svarbiausia – įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose. Pats, niekieno nekviestas, jis įsisuko per šnerves, ir dabar daugiau mažiau reguliariais intervalais atpalaiduoja įsitempusius pečius, nurausvina skruostus, akyse žiežirbą įžiebia. Sniegais nudabintos gatvės, vėlyvo vakaro langų šviesos, patogiausi sportiniai bateliai […]

The Gunslinger // Medžiotojų troškinys

The Gunslinger // Medžiotojų troškinys

Sausio pradžia visuomet toks keistas metas – prieš tai savaitę matėmės su mieliausiais žmonėmis, valgėme skaniausius valgius, dovanojome ir gavome dovanas, vienžo savaitė džiaugsmo širdžiai ir pilvui. Na ir štai sausis. Šventės baigėsi, visi skaniųjų silkių ir tortų likučiai suvalgyti, šaldytuve ir galvoje tuščia. Pats […]

Obuolių pasakos // Karamelinis tortas su obuoliais

Obuolių pasakos // Karamelinis tortas su obuoliais

Turiu prisipažinti, kad mano žadintuvas ir rankinis laikrodis vis dar gyvena vasaros laiku. Na, maždaug, nėr laiko sukinėti, tai kaskart žiūrėdama atmetu valandą. Darbe ši savaitė labai intensyvi ir svarbi, bet čia viską spėju ir padarau. Viską, kas susiję su vaikais, daugmaž irgi spėju, gal […]

Still they don’t believe me? // Žiedinių kopūstų karis su anakardėmis, žirneliais ir kokosų pienu

Still they don’t believe me? // Žiedinių kopūstų karis su anakardėmis, žirneliais ir kokosų pienu

„Ruduo – vienas iš keturių mėgstamiausių mano metų laikų“, – šįmet tariau sau, tariau žmonėms aplink. Ir tai visiška tiesa. Tokį apniukusį lietingą vėsų rudenį norisi pasilikti šiltuose namuose – kaip jokiu kitu metu. Būtent rudenį į virtuvę grįžta šiek tiek aštrumo (kurį dar tik […]

There were no women in my favorite bands // Bolivinės balandos ir daržovių maltinis

There were no women in my favorite bands // Bolivinės balandos ir daržovių maltinis

„Na, kaip savaitgalis?“- klausia kolegos po dar vienų mokymų bakery. Priklausomai nuo to, tarp kurių susitikimų lakstau, atsakau – smagiai. Arba skaniai. Sakau, kepėm bandeles, ir kada nors prisiruošiu namuose sluoksniuotai tešlai, žinai, visą dieną užima. Sakau ir atsiverčiu outlooką. O iš tiesų širdy kirba, kad — kad tas […]

Sidre troškintas triušis

Sidre troškintas triušis

Triušieną atradau virdama vaikams pirmąsias mėsiškas sriubytes. Mano mama sako, kad vaikystėje gan dažnai valgydavom triušieną, netgi turim vieną smagią istoriją apie tai: Gilus sovietmetis. Pinigų yra, bet nelabai yra ką pirkti, jei neturi „blato“. Man, vaikui, viskas neatrodė labai niūriai, bet dabar suprantu, kad […]