Draugų vakarienė

Į renginius pastaruoju metu vaikštau labai mažai, tačiau Draugų vakarienė, kurioje patys svečiai gaminsis 3 patiekalų vakarienę su Vytaru Radzevičiumi ir virtuvės šefu iš Norvegijos Øyvind Mebostad NEFF buitine technika įrengtoje virtuvėje Čiop Čiop studijoje, skambėjo labai viliojančiai. Ir nenuvylė! Ką čia nenuvylė – geras jausmas vis dar gyvas manyje, nepaisant fakto, kad po bandymų gaminti su lengvai imobilizuotu kairės rankos riešu teko tą riešą imobilizuoti rimčiau.

 

 

Gaminimui svečiai, į kuriuos atidžiau galite pažiūrėti moteris.lt portale, pasiskirstė į 3 grupes. Aš pasirinkau „dirbti mėsos fabrike“ ir kartu su Vytaru ir Laisve Radzevičiais, X faktoriaus sensacijomis Šarūnu ir Dovydu (hahaha bet neturėjau žalio supratimo, kas jie tokie, iki pat vakarienės pabaigos) ir dar vienu mano neidentifikuotu vyruku gaminome mėsos patiekalą. Bet net ir nepažinodami vienas kito, Vytaro vadovaujami mes puikiai susitvarkėme; pagrindinis vakarienės patiekalas –  parūkytas jautienos antrekotas su čipotle béarnaise padažu, grilintomis salotomis ir parmezane apkeptais pomidorais – buvo puikus ! Kaip ir užkandis bei desertas, kurių gamybai atitinkamai vadovavo viso vakaro meniu sugalvotojas Øyvind ir penktadienio desertais džiuginanti Kotryna Starkienė.

 

 

Buvo įdomu pamatyti, kaip šefas Øyvind  pataisė nepavykusį béarnaise padažą. Nors tuo metu jau telefonu siuntinėjau žinutes į Švediją dažnai béarnaise padažą gaminančiam draugui, bet Øyvind tarp visų komandų spėjo sukiotis ir visiems padėti greičiau nei spėdavom pagalvoti, kad reikėtų jo pagalbos. Tai dabar galėsiu švedą mokyti, kaip norvegai padažą gelbėja 🙂

 

 

 

 

Dėkoju organizatoriams ir Vytarui už kvietimą į įdomų, informatyvų bei itin gardų vakarą!

Nuotraukos: organizatorių ir iš asm. telefono

 

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *